Proiectul Coresi va readuce la viață 8% din suprafața orașului Brașov

Proiectul Coresi din Braşov, dezvoltat de Immochan România, are un avans al lucrărilor de peste o lună faţă de programarea iniţială, pe fondul vremii favorabile din această iarnă. Prin urmare, intenția Immochan este de a inaugura proiectul Coresi în primul trimestru din 2015.

Immochan Coresi Brasov

Lucrările au debutat în luna octombrie 2013, Immochan fiind antreprenorul general. Prima dintre cele patru faze ale construcţiei, realizarea fundaţiilor şi a structurilor, este aproape finalizată iar a doua etapă, în care se realizează închiderea clădirii va începe în aproximativ o lună. Urmează realizarea instalaţiilor şi a amenajărilor.

„În acest moment avem un avans de peste o lună faţă de planul iniţial, graţie vremii favorabile şi a serviciilor de înaltă calitate prestate de cei doi constructori cu care lucrăm, Bog’Art şi Conarg. Astfel, structura de la hipermarket este finalizată în proporţie de 90%, iar în cazul galeriilor sunt gata fundaţiile şi structura este ridicată în proporţie de 40%. Am început cu hipermarketul Auchan pentru că acesta va necesita mai mult timp pentru amenajare. Estimez că într-o lună vor începe lucrările la închiderile faţadelor”, declară Tatian Diaconu, director general al Immochan România.

Proiectul Coresi este amplasat pe fosta platformă industrială Tractorul, aflată în ruină și pe care Immochan intenționează să o modifice complet în cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România. Coresi va cuprinde pe o suprafață de aproximativ 32.000 metri pătrați o zonă de agrement, cu cinema multiplex cu opt săli digitale, un food-court, o zonă de distracție adresată familiilor și o galerie comercială. Hipermarketul Auchan cu o suprafaţă de vânzare de 13.300 de metri pătraţi va completa mixul de chiriași din proiectul Coresi Brașov. Complexul comercial va fi deservit de un spațiu de parcare ce include 2.000 de locuri.

În plus, în faţa complexului există o esplanadă uriaşă, de dimensiunea unui teren de fotbal, care pe parcursul verilor va fi transformată în terasă, loc de promenadă și de activități adresate tuturor.

„Coresi este primul proiect comercial de anvergură care va deservi orașul Brașov, un oraş cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori dar care nu dispune în prezent de nicio astfel de facilitate. Proiectul, prin conceptul, dimensiunea, mixul de chiriași și facilitățile propuse vizitatorilor se adresează unei întregi regiuni precum și numeroșilor turiști. Coresi, dezvoltat pe aproximativ 100 de ha, readuce la viaţă 8% din suprafaţa oraşului Braşov. În viitor, vom continua să extindem proiectul prin includerea unui parc comercial care să reunească retaileri de mobilier şi decoraţiuni, un retailer de articole sportive, un complex de birouri şi un ansamblu rezidenţial”, declară Tatian Diaconu, director general al Immochan România.

Immochan România are patru direcţii de business: dezvoltarea de proiecte imobiliare în parteneriat cu hipermarketurile Auchan, leasing pentru galeriile comerciale şi a retail park-urilor, activităţi de property management pentru galeriile comerciale şi valorizare patrimonială a proprietăţilor grupului Auchan. Immochan România are în acest moment în dezvoltare două proiecte: Coresi Braşov şi un centru comercial în Drumul Taberei, Bucureşti, valoarea totală a investiţiilor fiind de 120 de milioane de euro.

Faza actuală de construcţie a proiectului Coresi Braşov – Galerie Foto:

Immochan Santier Coresi Brasov 1

Immochan Santier Coresi Brasov 2

Immochan Santier Coresi Brasov 3

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

2 comentarii la „Proiectul Coresi va readuce la viață 8% din suprafața orașului Brașov”

  1. Pingback: Auchan a demarat campania de angajări pentru hipermarketul Auchan Braşov Coresi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *