Retailerii se îndreaptă către fapte bune – 5 hectare de pădure împădurite în luna noiembrie de către Mega Image

Voluntarii „Plantăm fapte bune în România”, cu sprijinul Mega Image, au desfăşurat în această lună două acţiuni de împădurire în Breaza şi Constanţa, pe o suprafaţă de 5 hectare cu peste 13.000 puieţi. De-a lungul timpului, teritoriul ocupat de România a suferit de reducerea suprafeţei împădurite (de la 75% în secolul I) predominant în scop de dezvoltare a agriculturii, ajungând în prezent la o suprafaţă împădurită de 26,79%. Mai mult, regiunile de Sud şi Sud Est ale ţării suferă în acest moment de un fenomen vizibil de deşertificare, lucru care duce şi la o calitate redusă a solului pentru agricultură.

Acţiunile de împădurire au vizat în mod direct prevenirea alunecărilor de teren, îmbunătăţirea calităţii solului, impiedicarea procesului de deşertificare şi compensarea amprentei de carbon.

Prima acţiune a vizat oraşul Breaza, în data de 10 noiembrie, unde au fost împădurite 3,5 ha de teren degradat care prezenţa eroziuni şi alunecări, acestea putând deveni periculoase pentru oraş. Cea de-a doua acţiune s-a desfăşurat pe 24 noiembrie când s-a intervenit pe o suprafaţă de 1,5 hectare de teren degradat în comuna Vulturu, Constanţa. Peste 600 de voluntari au participat la aceste acţiuni, printre care peste 100 de angajaţi Mega Image, contribuind personal în reducerea amprentei de carbon, una dintre direcțiile principale de responsabilitate abordate de Mega Image.

Iniţiativa “Plantăm fapte bune în România” este susţinută de unul din cei mai mari retaileri din piaţă – Mega Image, care prin astfel de parteneriate iese din sfera acţiunilor implementate direct în supermarket-uri şi se implică activ în reducerea amprentei de carbon în judeţele în care este prezent.

“La începutul acestui an am lansat platforma <Fabrica pentru un viitor curat>, prin care susţinem proiecte ce vor ajuta la reducerea efectului amprentei de carbon asupra mediului şi care vor transforma în mai bine mediul înconjurator pentru comunităţile din care facem parte. Astfel, alături de alte acțiuni concrete implementate în magazine, precum utilizarea de Energie Verde şi Centrele pentru reciclare, susținem şi proiectul „Plantăm fapte bune în România”. Cei peste 100 de colegi din Mega Image care au participat la plantările de la Breaza și Vulturu sunt un exemplu de urmat primăvara viitoare, când vom continua împăduririle alături de echipa „Plantăm fapte bune în România”, a spus Raluca Alexandrescu, manager marketing al Mega Image.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Retailerii se îndreaptă către fapte bune – 5 hectare de pădure împădurite în luna noiembrie de către Mega Image
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: