Reteaua PIC a intrat in insolventa

Asa cum spuneam intr-un articol anterior, Retail-ul modern in Romania ( I ) , de la inceputul lunii Noiembrie, retelele autohtone au mari probleme in a-si continua businessul, in contextul crizei economice generale.

Daca retelele Spar si Trident au facut acet pas mai devreme, acum si reteaua de hypermarket-uri Pic a intrat la cerere in insolventa, in data de 16 noiembrie, pe fondul scaderii vanzarilor cu 30% si a presiunii creditorilor. Odata cu deschiderea procedurilor de insolventa, se suspenda toate actinunile judiciare intentate pana la acea vreme.

pic-supermarket

Dupa ce inchisese deja trei magazine : Braila, Calarasi si Oradea, reteaua Pic mai contine doar doua locatii : Pitesti si Craiova. Aceste inchideri fac parte din strategia de reorganizare, alaturi de alte actiuni, deja intreprinse : reducerea costurilor operationale cu 30 % sau disponibilizarea a cca 1.500 de angajati ai Grupului Pic, de la inceputul anului pana in prezent.

Pe de alta parte Pic a ajuns intr-un blocaj, consecinta a datoriilor catre furnizori. Acestia au sistat livrarile catre Pic si s-a creat un conflict, a carui rezolvare sta numai in mainile celor de la Pic. Ei isi doresc gasirea celor mai bune solutii pentru reluarea activitatii de aprovizionare si valorificarea unor active proprii, pentru deblocarea situatiei.

Multi retail-eri au dat tarcoale acestei retele, cand era mare si frumoasa, dar Big Boss Penescu a refuzat. N-avea de unde sa stie ce vremuri vor urma.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *