Rețelele Auchan, Carrefour, cora, Kaufland și Trident, investigate de către Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de societăţile active pe piaţa comercializării de produse alimentare din România. Investigaţia vizează unele lanturi de retail din România şi furnizori ai acestora: Auchan România SA, Carrefour România SA, România Hypermarche SA (Cora), Kaufland România SCS şi Trident Trans Tex.

IMG-3959„Am finalizat recent o investigaţie de mare amploare în acest domeniu ale cărei rezultate le vom anunţa până la sfârşitul acestei luni. Avem însă indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între alţi retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurentei.

În cadrul investigaţiei declanşate, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate, documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii aflându-se în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

2 comentarii la „Rețelele Auchan, Carrefour, cora, Kaufland și Trident, investigate de către Consiliul Concurenței”

  1. Pingback: 4 retaileri şi 21 de furnizori ai acestora amendati cu 35 de milioane de euro de către Consiliul Concurenţei

  2. Pingback: Selgros: "Respingem categoric acuzațiile Consiliului Concurenței care a luat această decizie fără o minimă analiză economică"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *