REWE Romania – Peste 35 de noi magazine Penny Market în următorii doi ani și un nou management

Prezentă de peste zece ani pe piața românească, prin rețelele de magazine Penny Market și XXL Mega Discount, compania REWE România SRL şi divizia de Real Estate (REWE Projektentwicklung România SRL) au înregistrat, în 2013, o cifră de afaceri de peste o jumătate de miliard de euro. În perioada 2014-2015, REWE România SRL urmează să deschidă între 35 și 45 de noi unităţi Penny Market. Schimbări în structura de management.

Penny 11La finalul anului 2013, cifra de afaceri înregistrată de compania REWE România SRL a fost de 2.194.126.524 lei, reprezentând o creştere de 12,9% faţă de anul anterior, iar cea a diviziei de Real Estate (REWE Projektentwicklung România SRL) a ajuns la 61.705.288 lei.

De asemenea, la finalul anului 2013, în România, rețeaua REWE număra 156 de magazine (149 magazine Penny Market și 7 magazine XXL Mega Discount) și avea un număr de 3.212 de angajați. Cel mai nou magazin XXL Mega Discount a fost deschis la Ploiești, în luna aprilie 2014.

Grație rezultatelor financiare pozitive de pe piața românească, de-a lungul anului 2014 compania REWE România SRL continuă investițiile în dezvoltarea reţelei de magazine, atât prin deschiderea de noi unităţi, cât şi prin definitivarea procesului de modernizare a magazinelor existente, după conceptul Penny Ambiente.

În perioada 2014-2015, REWE România SRL urmează să deschidă între 35 și 45 de noi unităţi Penny Market și o a treia platformă logistică, în zona Moldovei, după cele două deja existente, în Turda și Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov.

„Piaţa de retail din România are în continuare un enorm potenţial pentru dezvoltare, dat fiind că ponderea numărului de magazine aferente comerţului modern pe cap de locuitor esta abia la 25% din media europeană“, declară conducerea REWE România. „Acesta este şi unul din principalele motive pentru care România se află în focusul Grupului Rewe și în următorii ani.”

Toate aceste proiecte vor fi puse în practică de noul management, Consiliu de Administrație al companiei REWE România având de acum următoarea structură: Dennis Biernatzki, Administrator pentru departamentele: Achiziţii, Asigurarea Calității, Marketing/ Shopper Marketing; Daniel Gross, Administrator pentru departamentele: Audit, Controlling, Construcții, Expansiune, Financiar, Resurse Umane, IT, Juridic, Logistică; Oliver Eifler, Administrator pentru departamentele: XXL Mega Discount şi Vânzări.

Grupul REWE este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de comerț și turism din Germania și Europa. În România, este prezent prin rețeaua de magazine Billa, XXL Mega Discount și Penny Market.

retail-FMCG

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *