Scădere cu 4,7% a cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul în primele 9 luni ale anului

În perioada 1.I – 30.IX. 2011 comparativ cu perioada 1.I – 30.IX. 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a scăzut cu 4,7%, scădere datorată reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-8,1%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,5%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (-2,6%), conform datelor emise de Institutul Naţional de Statistică.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2011, comparativ cu luna septembrie 2010 a înregistrat o scădere cu 5,0% datorată scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-10,1%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-3,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (-2,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2011, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 3,0%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7,2%), la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (-1,1%).

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Scădere cu 4,7% a cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul în primele 9 luni ale anului
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: