Selgros România a premiat cei mai talentați profesioniști în gastronomie, în cadrul concursului Arena Bucătarilor 2013

Pentru al patrulea an consecutiv, Selgros România a premiat cei mai talentaţi profesionişti în domeniul gastronomiei, în cadrul concursului Arena Bucătarilor 2013. Cei nouă finalişti ai competiţiei, aleşi din peste 60 de concurenţi, s-au întrecut astăzi în Marea Finală desfăşurată în magazinul Selgros Cash & Carry Braşov, fiind prima finală din istoria concursului care a putut fi urmărită live, în aplicaţia dedicată pe pagina de Facebook/Selgros.Romania.

4

Juriul, format din trei personalităţi cu renume în gastronomia românească, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Ştefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Preşedintele ANBCT şi Adrian Hădean, blogger culinar, a observat, a degustat şi a notat cele mai delicioase reţete propuse şi cele mai ingenioase tehnici folosite, desemnând câştigătorii ediţiei de anul acesta. Finaliştii au avut 5 ore la dispoziţie pentru a răspunde la temele propuse de juriu, fiind punctaţi pentru mise-en-place și curățenie, tehnicile de prelucrare a ingredientelor, modul corect de preparare, inovaţie şi gust.

Câştigătorul Locului I al Arenei Bucătarilor Selgros 2013 este Ioan Florescu, Hotel Belvedere, Braşov, care a plecat acasă cu Marele Premiu de 15.000 de lei. Locul II şi cei 10.000 de lei i-au revenit lui Alexandru Vreme, Restaurant Gourmet, Braşov, iar locul III şi premiul de 5.000 de lei i-a fost oferit lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea.

De asemenea, membrii juriului au mai acordat alte trei distincţii speciale: premiul de popularitate a fost oferit de publicul online lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea, care a fost cel mai susţinut bucătar în aplicaţia de pe pagina Facebook Selgros.România. Premiul special “Cezar Munteanu”, constând în consultanţă în locaţia bucătarului i-a revenit lui Ioan Timar, Hotel Restaurant Clermont, Covasna. Premiul special, o jachetă personalizată şi Cupa ANBCT au fost câştigate de către George Baciu, Restaurant Concerto, Bucureşti.

“Arena Bucătarilor Selgros este locul în care se descoperă valori. O oază nesecată de talente, Arena Bucătarilor a demonstrat că este locul unde se întrec cei mai buni !” spune Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy.

„Am participat cu mare bucurie la toate edițiile Arena Bucătarilor organizate de Selgros încă din 2010. Anul 2013 aduce provocarea lumii virtuale și sunt încrezător că fascinanta lume culinară va câștiga mult din noul format al Arenei Bucătarilor Selgros 2013. Ne-am văzut în finală cu cei mai destoinici bucătari practicieni, care să ne-au surprins cu preparate delicioase și tehnici inovatoare!” a declarat Ştefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Preşedintele ANBCT

„Arena Bucătarilor e o aventură a cunoașterii, un prilej de descoperiri uimitoare și uimitor de gustoase. Căutarea excelenței în gastronomie nu-i lucru ușor, nu te așază pe drumuri bătute de toată lumea şi din acest motiv, mă simt onorat că am făcut parte din juriul acestei competiții.” a mărturisit Adrian Hădean, blogger culinar.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la nesletterul zilnic gratuit.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,034 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Selgros România a premiat cei mai talentați profesioniști în gastronomie, în cadrul concursului Arena Bucătarilor 2013
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: