Târg de produse tradiționale și ecologice la real,- Sibiu

Începând de astăzi până duminică inclusiv (17-19 februarie 2012), real,- Hypermarket organizează la real,- Sibiu un târg de produse tradiţionale şi ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinioară”, cu participarea unor mici producători locali de obiecte şi specialităţi culinare specifice zonei Maramureşului. Iniţiativa real,- este încurajată şi sprijinită de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş.

Evenimentul face parte din iniţiativele real,- Hypermarket de a le prezenta consumatorilor o ofertă cât mai bogată de produse româneşti, încurajând totodată producţia locală prin şansa unor viitoare colaborări pentru listarea produselor la raft, în cadrul programului lansat anul trecut, „Produceţi româneşte, vindem româneşte”.

Deşi sibienii au mai fost răsfăţaţi şi în trecut cu produse tradiţionale expuse şi vândute în târguri de profil, iniţiativa de la real,- marchează o premieră în privinţa prezenţei la Sibiu a producătorilor locali din Maramureşul istoric. Până acum, au fost organizate 15 ediţii ale târgului, la Bucureşti, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Braşov şi Cluj, iar planurile pentru 2012 arată dublarea numărului de astfel de evenimente în cât mai multe oraşe din ţară. Astfel, programul ţinteşte extinderea la nivelul tuturor celor 18 judeţe în care real,- operează magazine.

La târgul de la Sibiu, doritorii vor găsi delicatese din carne (jumări, mezeluri tradiţionale etc.), prăjituri de casă (cu brânză, măr, nuci, mac), diverse varietăţi de miere, dulceţuri de afine, coacăze, nuci verzi sau delicatese precum dulceţurile de piper alb, ceapă roşie, usturoi sau ardei iute, siropuri naturale de cătină, afine, muguri de brad, mentă sălbatică, soc, mure, trandafiri etc., dar şi sosuri ardeleneşti dulci sau picante, zacuscă, pită tradiţională şi cozonaci cu diferite umpluturi. O prezenţă specială vor fi prunele şi strugurii muraţi.

În premieră pentru târgurile tradiţionale organizate de real,-, la Sibiu vor fi prezente obiecte-unicat, confecţionate de mână, precum pălării, costume populare şi podoabe, inclusiv tradiţionalele „zgărdane”, cele mai reprezentative obiecte artizanale din Maramureşul istoric. „Zgărdanele sunt un fel de mărgele de-ale noastre, care se fac numai în Maramureş. Eu am învăţat meşteşugul de la mama, ea de la bunica şi tot aşa, iar eu l-am transmis mai departe fetelor mele, care o să ducă tradiţia mai departe, cu multă dragoste faţă de muncă şi de obiceiurile din bătrâni. Mă bucur foarte mult să pot veni cu munca mâinilor mele la târg, ca să afle cât mai multă lume ce lucruri frumoase, trainice şi utile se fac la noi, în Maramureş”, a spus Pălăguţa Bârlea, din satul Mănăstirea, Maramureş.

Toate produsele prezintă garanţia proceselor de fabricaţie tradiţională şi ecologică, fără coloranţi, conservanţi sau aditivi alimentari artificiali, folosiţi îndeobşte în industria alimentară actuală.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Târg de produse tradiționale și ecologice la real,- Sibiu
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: