Targul Fructelor de Sezon, organizat de catre cora Romania, in cadrul programului “Direct de la Producator”

Cora Romania a anuntat ca magazinele cora au vandut, in trei zile, aproape 7 tone de fructe de sezon (cirese, visine, zmeura, capsune, coacaze si afine) in cadrul Targului Fructelor de Sezon organizat week-endul trecut, 27-29 iunie, care face parte din programul cora DIRECT DE LA PRODUCATOR. Targul Fructelor de Sezon va avea loc si la sfarsitul acestei saptamani, 4-6 iulie.

Direct de la producator1cora Romania a dezvoltat in cativa ani programul DIRECT DE LA PRODUCATOR pentru a asigura vanzarea unor produse de foarte buna calitate, pentru a micsora numarul intermediarilor si al importurilor.

„Rezultatele sunt extraordinare. Daca in 2011 lucram direct cu doar 7 producatori, in 2014 lucram direct cu 40 de producatori romani. In 2012, peste trei sferturi din legumele si fructele care se produc in Romania au venit direct de la producatori, iar anul trecut am ajuns la peste 90%.

Acest program se aplica si in ceea ce priveste carnea, lucrand direct cu mai multi producatori. Impresia ca hipermarketurile nu vor sa cumpere de la producatorii locali si prefera sa importe este un mit cu totul si cu totul nefondat. Facem toate eforturile pentru a avea produse romanesti la raft, chiar daca acest lucru inseamna si, de multe ori, consilierea micilor producatori cu privire la sortare, ambalare, etichetare sau livrare.

In perioada in care se produc in Romania fructe si legume, 100% din ceea ce vindem noi este romanesc”, a declarat Thierry Destailleur, Director General de exploatare al cora Romania.

Avantaje programului DIRECT DE LA PRODUCATOR:

-stabilirea de comun acord cu producatorii a cantitatilor de care cora are nevoie asa incat acestia isi pot planifica mai bine productia si forta de munca

-reducerea numarului intermediarilor si al importurilor

-asigurarea calitatii constante a produselor

-consilierea producatorilor cu privire la dezvoltarea afacerii in vederea livrarii si catre alti comercianti (standarde calitative, calibrare, etichetare, transport etc)

-fidelizarea clientului care vede la raft produse romanesti

Dificultati legate de programul DIRECT DE LA PRODUCATOR:

-multi producatori nu sunt organizati in structuri juridice si nu pot factura

-producatorii nu sunt grupati in asociatii asa incat sa poata livra constant cantitati mai mari si sortimente variate

-lipsa capacitatilor de stocare in conditii optime pentru a putea livra anumite produse si in afara sezonului

Targul Fructelor de Sezon va fi urmat in lunile viitoare de alte targuri de fructe si legume DIRECT DE LA PRODUCATOR.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Targul Fructelor de Sezon, organizat de catre cora Romania, in cadrul programului “Direct de la Producator””

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 30 iunie - 4 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *