Next_Capitall

REWE Group a înregistrat cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei

REWE Group a înregistrat, în anul financiar 2015, cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei, cu o creștere a veniturilor de 3,7%, la 52,4 miliarde de euro şi o creștere, înainte de taxe, de 12%, la 587 de milioane de euro.

REWE GroupÎn Germania, ţara de origine, veniturile REWE Group au crescut în anul financiar 2015 cu 2,6%, la 38,2 milioane de euro. În celelalte ţări unde retailerul este prezent, printre care se numără şi România, veniturile REWE Group, ajustate în urma schimbului valutar, au crescut cu 6,8%, la 14,2 miliarde de euro.

Profitul anual pentru anul financiar 2015 este estimat că ar fi crescut cu aproximativ 22% față de anul precedent, la 383 de milioane de euro.

„Pentru 2016, ne propunem să facem investiții totle în valoare de peste 1,6 milioane de euro”, a declarat Alain Caparros, CEO REWE Group, după ce nivelul investiţiilor din anul financiar 2015 s-au ridicat la 1,3 miliarde de euro, nivel atins si în 2014.

„Cresterea noastră viitoare se va concentra pe expansiunea organică, pe de-o parte şi pe digitalizare şi omnichannel, pe de altă parte”, a declarat Capatos.

Se apropie Campionatul European de Fotbal – Televizoare peste aşteptări

Reţeaua de supermarketuri aparţinând REWE Group care operează în Germania cuprinde brandurile: REWE, REWE Center, REWE City, REWE To Go şi TEMMA, iar pe plan internaţional este prezent cu acest format în pieţe precum: Austria, Cehia, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Croatia şi Ucraina. Până în luna decembrie 2015, grupul a fost prezent cu formatul de supermarket şi în România, prin reţeaua de 86 de magazine BILLA, vândută către Carrefour.

Formatul de tip discount al grupului, PENNY, este prezent în Germania, Italia, Austria, Ungaria, Cehia şi România. REWE Group a ieşit complet anul trecut din Bulgaria cu formatul de discounter.

REWE Group, în Romania

Alături de cele 175 de magazine Penny Market, grupul REWE mai operează în România 8 magazine XXL Mega Discount.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » REWE Group a înregistrat cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

 1. Incoerenta totala in acest articol in ceea ce priveste cifrele, inclusiv in titlu.

  Răspunde
 2. „de 12%, la 587 de miliarde de euro.” și „in Germania, ţara de origine, veniturile REWE Group au crescut în anul financiar 2015 cu 2,6%, la 38,2 milioane de euro.” nu vreau să fiu rău dar cred că sunt foarte multe greșeli în text

  Răspunde
  • Claudiu Ciobanu 7 aprilie 2016, 08:58

   Am corectat. Era vorba de 587 de milioane. Multumim

   Răspunde
   • Puteti pune si cuvantul „profit” langa cele 587 de milioane inainte de taxe, banuiesc ca la acest lucru face referire suma

    Răspunde
    • Claudiu Ciobanu 8 aprilie 2016, 09:51

     Profitul e mai jos, în text (383 de milioane de euro). Pentru acea crestere de 12%, la 587 milioane de euro, textul original REWE Group spune că: „Operating result EBITA from continuing operations increases by 12 per cent to 587 million euros”.

     Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: