România a înregistrat a doua mare creștere a comerțului cu amănuntul din UE, în luna mai

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 10,3% în luna mai, comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind a doua mare creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene după Luxemburg (16,7%), arată datele prezentate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

retail127În zona euro, comerţul cu amănuntul a urcat cu 0,7%, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere de 1,2%. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 2,1%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 0,4%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Luxemburg (16,7%), România (10,3%), Ungaria (5%), Lituania (4,6%) şi Estonia (4,2%) iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovenia (minus 2,4%), Austria şi Polonia (ambele cu minus 2%), Finlanda şi Germania (ambele cu minus 0,6%).

În luna mai 2014 comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a rămas stabil în zona euro şi a înregistrat o scădere de 0,1% în Uniunea Europeană, România înregistrând a doua mare creştere din UE. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,2%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,7%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Portugalia (2,9%), România (1,9%) şi Malta (1,6%) iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Letonia (minus 3%), Slovenia (minus 2,9%) şi Estonia,

Sursa: Agerpres

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *