Sonae Sierra deţine 100% din ParkLake, după achiziţia participaţiei partenerului său din joint venture

Sonae Sierra a achiziţionat 50% din participaţia fostului său partener din joint venture, mişcare ce consolideaza prezenţa sa în România.

parklakeDeţinut anterior printr-un parteneriat de tipul joint venture 50/50 între Sonae Sierra şi Caelum Development, ParkLake este în prezent deţinut în totalitate de către Sonae Sierra, fapt care susţine ascensiunea companiei pe piaţa din România.

Calitatea şi performanţele ParkLake au dovedit în timp poziţia sa dominantă şi de lider în ţară. Parklake a fost cel mai premiat centru comercial cu 3 premii importante europene, la categoria „cel mai bun dezvoltator de retail din Europa Centrală şi de Est”, fiind si primul centru comercial din România premiat de către ICSC. Calitatea remarcabilă a spaţiului comercial ParkLake ce se întinde pe o suprafaţă de 70.000 m2, cu mai mult de 200 de magazine deschise, este dovedită de suprafaţa totală închiriată care a ajuns la peste 98% şi care include chiriaşi de top. Deschis în septembrie 2016, cu o investiţie de 180 de milioane de euro prin parteneriatul de tip join venture, ParkLake se adresează unui număr de peste 1,4 milioane de locuitori. Până la finalul lunii octombrie 2018, centrul comercial a înregistrat o creştere cu mai mult de 10% în numărul de vizite şi vânzări, faţă de primele luni ale lui 2017.

Thanos Efthymiopoulos Sonae Sierra, Managing Director, responsibil pentru Investiţii,  Asset Management şi Finanţe în România şi Grecia, a declarat:Am achiziţionat participaţia Caelum Development din cadrul ParkLake, în ideea consolidării poziţiei noastre pe piaţa din România, unde ne dorim să creştem. Această tranzacţie este o dovadă a încrederii noastre continue în performanţa unui astfel de loc cu potenţial. ParkLake a devenit un punct de reper în România şi ne dorim să îmbunătăţim şi mai mult valoarea acestui centru, care este menţionat deja ca punct de referinţă în ţară.”

Centrul comercial ParkLake îmbină perfect natura din jurul parcului împreună cu atmosfera de familie caracteristică zonei, creând astfel o experienţă de neuitat. Centrul comercial este o destinaţie în sine, oferind cele mai bune experienţe la cumpărături, unde vizitatorilor le sunt prezentate concept inovatoare de retail şi de petrecere a timpului liber, cu o combinaţie unică de chiriaşi. Arhitectura şi design-ul atrăgător se îmbină perfect cu parcul din apropiere, devenind o extensie naturală a acestuia, asigurând în acelaşi timp o şedere plăcută şi comfortabilă. Această dezvoltare a pavat cu succes calea pentru o lume de experienţe care reflectă motto-ul “Mai mult decât cumpărături.”

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *