PROFI lansează cartea „Zestre culinară dichisită de PROFI”, prima ediție a unei colecții de rețete culinare din satele românești

PROFI lansează cartea „Zestre culinară dichisită de PROFI”, prima ediție a unei colecții de rețete culinare autentice din satele românești, culese și povestite de Claudia-Romana Rista, cunoscută ca Fata care gătește cu flori.

PROFIAutoarea cărții a pătruns într-o lume culinară veche de peste 300 de ani, scoțând la lumină și istorisind cu har rețetele străvechi și povestea unor generații care au păstrat ritualurile și gusturile de odinioară.

Cu pasiune și prețuire, localnicii din Tomnatic, Gottlob, din regiunea Timiș, din Nucșoara si Zboghițești-Argeș, Sic-Cluj, Rimetea si Vălișoara-Alba, Vaideeni-Vâlcea, Ostrov și Esechioi din Constanța au pregătit cu mult drag preparatele de pe vremuri, știute de la bunici și transmise prin viu grai. În jurul bucatelor, întâmplări demult apuse au prins din nou viață. Așa am aflat de influența comunităților etnice locale ale maghiarilor, șvabilor, francezilor, bulgarilor, turcilor, tătarilor, armenilor și evreilor care au îmbogățit această zestre.

,,Am consemnat rețete spectaculoase prin simplitatea lor, nebănuit de frumoase prin modul lor de gătire, memorabile prin gustul lor desăvârșit. M-ar durea sufletul să se piardă. Din acest motiv am rămas să descopăr și să arăt cu ochii de azi ceea ce noi avem mai de preț și de valoare în acest moment, colindând satele românești,” mărturisește Claudia-Romana Rista.

,,Oferim cu bucurie o călătorie care arată cât de frumoasă este moștenirea noastră culinară si culturală, transmițând o fărâmă de tradiție autentică. Această comoară își găsește cu ușurință loc în patrimoniul artei gastronomice românești și sperăm ca va ajunge sa fie apreciată în familiile cât mai multor oameni”, adaugă Gabriela Sîrbu, director marketing și comunicare PROFI.

Prima ediție a acestei colecții de rețete culinare autentice din satele românești va fi disponibilă doar în magazinele PROFI Standard, începând din 30 noiembrie 2018 și până la sfârșitul anului.

PROFI

Cu circa 900 de magazine prezente în 446 de localități si o echipă de aproape 15.000 de oameni, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » PROFI lansează cartea „Zestre culinară dichisită de PROFI”, prima ediție a unei colecții de rețete culinare din satele românești
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: