5 zile până la schimbarea TVA la pâine. Comercianții fac modificări în sistemele software de gestiune și vânzare

Măsura anunţată de Guvern la sfârșitul lunii iunie i-a mobilizat pe comercianții de făină şi produse de panificație să demareze procesul de adăugare a noii cote de TVA în sistemele software de gestiune și vânzare, precum și în aparatele de marcat fiscale. Schimbarea legislativă intră în vigoare duminică, 1 septembrie a.c.

MagisterPentru a facilita aplicarea cotei de TVA de 9% în unităţile comerciale care utilizează soluțiile software pentru retail SmartCash RMS, dezvoltatorul Magister Software a conceput două tipuri de proceduri aplicabile magazinelor independente şi respectiv rețelelor de magazine. Procedurile au două etape operative distincte: identificarea produselor vizate de noua lege și adăugarea cotei de 9% în sistemele software şi hardware ale magazinului. În vederea aplicării celor două proceduri, Magister Software oferă suport tehnic de tip helpdesk sau de teren prin personalul propriu, precum și prin rețeaua națională de parteneri certificați.

În week-end-ul 31 august – 1 septembrie, call center-ul cu acoperire națională al Magister, disponibil la numărul unic de telefon 021.569.36.99, va funcționa non-stop, pe 50 de linii de apel simultane, pe toată durata nopții și a celor două zile, până duminică, la orele 24:00. De luni, 2 septembrie, începând cu ora 9:30, call center-ul va reveni la programul normal.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la nesletterul zilnic gratuit.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *