Producătorii din industria FMCG aleg soluția Bento de gestiune a producției

Compania Bento, prin produsele sale adresate sectorului de manufacturing, se poziționează ca unul dintre cei mai buni dezvoltatori de software de gestiune a unităților de producţie din industria FMCG.

Bento, o companie tânără şi inovatoare din domeniul IT şi de dezvoltare de software, are consultanţi de business foarte experimentaţi în domeniul de productie, iar în plus compania deţine şi o metodologie de implementare care garantează succesul şi urmărirea obiectivelor proiectului.

Soluţia de la Bento este o alternativă foarte eficientă la soluţiile software standard ce presupune integrarea acesteia conform nevoilor şi cerinţelor beneficiarului, în timp ce alte companii din domeniu livrează soluţii „Off The Shelf”, adică soluţii software de gestiune standard care necesită configurări şi duce la costuri, în final, mai ridicate.

“Soluţia customizată de la Bento se realizează la comandă, deci poate contine „orice”, dar are câteva linii directoare pe care şi le-ar dori orice producător din industria FMCG precum: urmărirea producţiei în timp real şi cât mai automatizat, interpretarea datelor obţinute prin această monitorizare pentru o planificare optimizată a producţiei, calculul şi managementul costurilor de producţie şi nu în ultimul rând integrarea soluţiei cu celelalte sisteme IT existente în compania de producţie,” a precizat Dan Giuşcă, Software Architect Bento.

Automatizarea şi urmărirea producţiei în timp real şi cât mai automatizat

ProductionTot ceea ce se întâmplă în unitatea de producţie este monitorizat. De exemplu în secţia de ambalare softul de la Bento monitorizează automat si în timp real toţi parametrii precum: numărul oamenilor care lucrează în această secţie, cantitătile de ambalaje şi de produs finit care se consumă. Asta înseamnă economie de timp, rapiditate şi exactitate în interpretarea datelor şi livrarea imediată a soluţiilor.

Credit Foto: shutterstock.com

Majoritatea producătorilor fac această monitorizare manual, de cele mai multe ori pe hârtie, iar la finalul schimbului sau chiar a doua zi, atunci când i se predă raportul directorului de producţie, acesta trebuie să gestioneze într-un timp foarte scurt mai multe hârtii venite din toate secţiile de producţie, ceea ce înseamnă foarte mult timp de consolidare a acestora şi posibilitatea nedorită de a face unele erori.

Cum se face monitorizarea?

Colectarea informaţiilor din producţie trebuie să se facă, de cele mai multe ori, prin integrare cu echipamentele producătorului. De exemplu, după conectarea cântarelor din unitatea de producţie la sistemul IT, se preiau automat datele furnizate de cântar şi în timp real, fără ca cineva să o facă manual şi să introducă datele într-un computer, ceea ce duce la economie de timp si de personal şi elimină şi eventualele pierderi.

Companiile care livrează soluţii “Off The Shelf”, adică soluţii software de gestiune standardizate, au această capacitate redusă de a se integra cu echipamentele existente într-o unitate de producţie.

Planificarea producţiei

Soluţia pentru gestiunea producţiei de la Bento se poate realiza pe diverse paliere de automatizare: planificarea manuală unde aplicaţia oferă doar un suport de stocare a planului de producţie, planificarea asistată unde sistemul ghidează planificatorul şi oferă informaţii colectate pentru o planificare eficientă, planificarea optimizată unde sistemul realizează el singur planificarea de producţie şi planul este doar validat de către directorul de producţie. La implementare se recomandă parcurgerea succesivă a acestor paliere, în funcţie de specificul activităţii.

Calculul si managementul costurilor de producţie

“Sistemele implementate deja de compania Bento la clienţii săi au caracteristica de a-şi păstra trasabilitatea dintre materiile prime şi produsul finit. De asemenea, plecând de la costurile cu orele de funcţionare ale utilajelor şi orele de manoperă efectuate, referitoare la produsul finit, sistemul realizează automat postcalculaţia, astfel încât departamentul de vânzări să ştie cât costă, efectiv, unitatea de produs finit prin repartizarea tuturor costurilor directe şi indirecte. Este foarte important să ştii costurile de producţie şi să ai controlul acestora pentru a lua decizii unde trebuie să optimizezi,” a completat Dan Giuşcă.

Soluţia pentru gestiunea producţiei la Bento implementată în cadrul companiei Canah

Unul dintre producătorii din industria FMCG care au implementat cu succes soluţia pentru gestiunea producţiei de la Bento este compania Canah. “Aplicaţia de urmărire a producţiei dezvoltată de partenerii noştri de la Bento ne-a ajutat să obţinem o imagine clară, la secundă, a producţiei, oferindu-ne în perspectivă posibilitatea de a face scenarii de business,” a declarat Lourand Kertmegi, Technical Manager Canah.

Bento

Compania Bento activează de 12 ani pe piaţa din România furnizând servicii de consultanță IT, infrastructură IT, cloud computing și dezvoltare de software. Compania este condusă de o echipă de antreprenori ambițioși cu o vastă expertiză în domeniu, animaţi de pasiunea pentru tehnologii inovatoare și de angajamentul lor de a construi afaceri puternice.

Printre clienţii companiei Bento din industria FMCG se numără: ALKA, Boromir, Canah.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *