Cargus anunță numirea lui Mircea Andriescu în poziția de Head of International Sales

Cargus, una dintre cele mai importante companii din industria de curierat din România, anunță numirea lui Mircea Andriescu în poziția de Head of International Sales. Decizia face parte din strategia companiei de a-și extinde serviciile pe piețele internaționale și de a-și dezvolta portofoliul de clienți atât pentru inbound (importuri), cât și pentru outbound (exporturi).

cargusÎn noul său rol, Mircea Andriescu coordonează eforturile de creștere ale companiei, cu accent pe consolidarea operațiunilor din Polonia și extinderea în alte țări din regiune, precum Cehia, Slovacia, Ungaria, Germania, Bulgaria și Grecia. Pentru 2024, Cargus țintește dublarea volumelor și a veniturilor generate de segmentul de comerț transfrontalier.

Experiența profesională a lui Mircea Andriescu

Cu o experiență profesională de peste 15 ani, dintre care 5 ani în Sales Management, Mircea Andriescu aduce în Cargus o expertiză solidă în vânzări internaționale, în industria de curierat. Înainte de a se alătura echipei Cargus, Mircea a activat în cadrul DHL Express timp de aproape 8 ani.

„Suntem încântați să îl avem pe Mircea Andriescu în echipa noastră într-un moment atât de important pentru Cargus și cred că împreună putem să ne atingem obiectivele – extinderea serviciilor noastre de curierat către țările din regiune și susținerea antreprenorilor români să găsească noi piețe de desfacere. Pentru anul 2024, țintim diversificarea portofoliului de clienți, adăugând companii din IT&C, Beauty și Pharma, atât de tip B2C, cât și B2B, dar și extinderea serviciilor noastre de curierat pentru a acoperi toate etapele procesului logistic (first, middle și last mile).”, a declarat Oana Mandicescu, Chief Sales Officer.

“Mă bucur să fiu parte din acest proiect ambițios de extindere a companiei. România este o piață cu mult potențial pentru jucătorii internaționali de e-Commerce, vedem deja acest lucru prin prisma colaborării cu companii din Polonia. În egală măsură, avem șansa să contribuim la dezvoltarea mediului de business local, ajutând comercianții români să își exporte produsele pe piețele europene. Strategia noastră vizează dezvoltarea unei rețele regionale de livrare prin implementarea de facilități cross-dock în zone strategice și crearea de parteneriate cu operatori logistici locali, astfel încât să putem oferi clienților o experiență unică, integrată, la costuri optime.”, a adăugat Mircea Andriescu, Head of International Sales Cargus.

Polonia – începutul operațiunilor internaționale

Polonia a fost prima țară în care Cargus și-a început operațiunile internaționale, în 2022, și a adăugat clienți importanți în portofoliu, cum ar fi Vinted, Bonprix și LPP. În luna septembrie, compania a relocat depozitul din Polonia într-un spațiu logistic mai mare și modern pentru a susține creșterea activității. De asemenea, pentru această piață, Cargus oferă atât servicii de curierat de tip inbound (importuri), cât și outbound (exporturi), ultima categorie fiind dedicată comercianților români care vor să își vândă produsele pe piețe externe.

Investiția Cargus în extinderea internațională este în directă legătură cu creșterea semnificativă a segmentului cross-border e-Commerce în Europa și cu angajamentul său de a oferi servicii de livrare de înaltă calitate clienților din regiune.

Cargus

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piața din România. În prezent, compania are peste 3.000 de angajați și colaboratori, oferă o gamă largă de servicii de curierat: livrare door-to-door, dar și out of home, prin rețeaua națională SHIP & GO, care oferă clienților posibilitatea de a ridica sau trimite colete din peste 3.000 de puncte din întreaga țară, puncte partenere sau lockere.

Cargus deține 5 centre naționale de sortare și procesează peste 50 de milioane de colete pe an.

Mai mult, în 2022, Cargus a fost premiat în cadrul Courier & Postal Services Business Awards for Excellence, organizat de GOVNET România pentru cea mai impresionantă evoluție a business-ului și cea mai bună aplicație web pentru servicii de livrare.

În 2021, Cargus a achiziționat QeOPS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de e-fulfillment și soluții logistice personalizate din România, completându-și serviciile oferite clienților.

De la începutul anului 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *