Comercianții, obligați să afișeze la vedere un anunț cu obligația clientului de a solicita bon fiscal

Comercianţii care au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale vor fi obligaţi, începând din data de 1 martie, să afişeze lângă aparatul de marcat, sau pe prima pagină a meniului în cazul restaurantelor, un anunţ tip transmis de Finanţe, cu obligaţia clientului de a solicita bon fiscal şi drepturile acestuia în cazul în care comerciantul refuză, se arată într-un proiect postat pe pagina de Internet a Ministerului Finanţelor Publice.

casademarcat„Dacă nu primiţi bonul fiscal, aveţi obligaţia să-l solicitaţi. În cazul unui refuz, aveţi dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. Solicitaţi şi păstraţi bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare şi ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale”, se precizează în modelul de anunţ publicat de Ministerul Finanţelor, pe care comercianţii vor fi obligaţi să îl afişeze lângă casa de marcat.

Credit Foto: shutterstock.com

Mai mult, „operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club şi altele asemenea, asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienţilor, aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare”, se mai spune în proiectul Finanţelor.

Toţi comercianţii care încasează, integral sau parţial, cu numerar, carduri de credit/debit sau substitute de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a serviciilor prestate direct către populaţie sunt obligate să utilizeze aparate de marcat electronice, care vor fi conectate la ANAF, potrivit unei Ordonanţe de Guvern aprobată la finalul anului 2014. Actul normativ se va implementa, însă, treptat, până în noiembrie 2016 şi urmăreşte diminuarea drastică a evaziunii fiscale.

Sursa: AGERPRES

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,033 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Comercianții, obligați să afișeze la vedere un anunț cu obligația clientului de a solicita bon fiscal

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: