Consiliul Concurenței va utiliza un sistem integrat de monitorizare a mediului concurențial

Consiliul Concurenţei (CC) va utiliza de la finalul lunii februarie un sistem informatic integrat interoperabil cu bazele de date ale administraţiei centrale pentru asigurarea monitorizării mediului concurenţial, sistemul fiind realizat cu ajutorul unui proiect finanţat din fonduri europene, în valoare totală de aproape 7 milioane de lei.

laptopÎn aceste condiţii, CC va putea avea acces direct la datele unor instituţii precum Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) sau Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Credit foto: Shutterstock

„Sistemul este în testare şi de la sfârşitul lunii începe să funcţioneze. Acest sistem ne ajută pe noi să aflăm mai rapid informaţii de la instituţii partenere şi să ne uităm pe informaţiile lor. Faci într-o zi ce altfel ţi-ar fi luat două săptămâni sau o lună”, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Potrivit acestuia, sistemul va avea un avantaj pentru firme în sensul că vor completa mai puţine formulare, însă companiile trebuie să fie conştiente că acele date pot ajunge şi la alte instituţii.

„Sistemul nu va genera cazuri noi. Ne va ajuta ca suspiciunile pe care le avem să le procesăm mai repede. În pasul doi aş vrea să facem o dezvoltare care să genereze suspiciuni, să băgăm anumite filtre şi sistemul să ne alerteze că este ceva suspect la firma x”, a mai spus Chiriţoiu.

Valoarea totală a proiectului a fost de 6.984.641,96 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.632.610 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă finanţată prin FEDR este de 4.658.168,47 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă finanţată din bugetul naţional este de 974.441,53 de lei.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea şi optimizarea cooperării dintre instituţiile publice şi creşterea capacităţii de răspuns la solicitări primite din partea cetăţenilor/ mediului de afaceri/ administraţiei publice prin implementarea unui sistem informatic integrat interoperabil pentru asigurarea monitorizării mediului concurenţial.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *