Edenred, primul emitent de carduri de masă din România

Edenred, cea mai mare companie emitentă de tichete de masă, atât la nivel internațional, cât și pe piața locală, anunță lansarea primului card de masă din România, cu marca Ticket Restaurant.

Card TR Romania

Cardul de masă Ticket Restaurant se bazează pe cea mai modernă tehnologie de plată, permițând plăți contactless, are același regim fiscal ca și tichetele de masă pe hârtie și va fi emis în paralel cu tichetele pe hârtie.

Cardurile de masă devin acum o realitate în România, emiterea lor fiind posibilă după ce au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern normele metodologice de aplicare a Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă. Astfel, s-au creat bazele legale pentru emiterea tichetelor de masă atât pe suport de hârtie, cât și pe suport electronic.

„Deși funcționează similar cu un card obișnuit, cardurile de masă nu sunt carduri bancare și au anumite limitări: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare, într-o rețea distinctă de magazine și restaurante afiliate. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare. ” a declarat Iulian Alexe, Director Marketing & Business Development, Edenred România.

Cardurile de masă Ticket Restaurant emise de Edenred vor circula în paralel cu tichetele de masă pe hârtie, companiile client având posibilitatea de a comanda ambele tipuri de tichete, în funcție de preferințele și nevoile salariaților lor. Comanda tichetelor de masă, atât a celor pe suport de hârtie, cât și a cardurilor, poate fi plasată facil prin interfața web Edenred Online.

Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice, suma acordată salariaților pe cardul de masă fiind de 9.35 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată, adică până la 215 lei lunar deductibili fiscal și scutiți de taxe salariale și patronale. Cardurile  vor putea fi reîncărcate lunar cu sumele oferite de companii salariaților, simplificând astfel distribuirea acestui beneficiu extra-salarial către angajați.

Cardul Ticket Restaurant este dezvoltat sub sigla MasterCard și este un card cu cip, iar tranzacțiile sunt aprobate de beneficiar prin introducerea codului PIN. Cardul utilizează tehnologia Contactless ce permite efectuarea de plăți rapide (fără necesitatea introducerii codului PIN pentru plăți sub 100 lei) în cadrul unităților care afișează sigla PayPass, fiind astfel o alternativă modernă și sigură la tichetele de masă pe hârtie. Infrastructura de procesare și tehnologia inovativă pentru cardul Ticket Restaurant sunt furnizate de PrePay Technologies Ltd. (membră a Edenred SA), o alianță între Edenred și MasterCard.

Cardurile Ticket Restaurant vor reprezenta o alternativă binevenită pentru companii și salariați și suntem mândri să fim primii care aduc tichetele de masă în era digitală. Cardurile de masă, care vor fi emise în paralel cu tichetele pe hârtie, vor juca un rol important în redefinirea obiceiurilor de plată ale salariaților din România. Prioritatea noastră este în prezent să dezvoltăm o rețea cât mai largă de acceptare a  cardurilor de masă, astfel încât să asigurăm acces echitabil la acest beneficiu social pentru toți salariații din România, indiferent unde lucrează sau locuiesc aceștia”, declară Pierre Gagnoud, Director General al Edenred România.

În plus față de tichetele pe hârtie, cardurile de masă Ticket Restaurant vor permite și plăți cu valoare mai mică decât aceea a unui singur tichet individual, de 9.35 lei. Salariații care vor beneficia de aceste carduri își vor putea consulta gratuit soldul disponibil șsi istoria tranzacțiilor, atât online, cât și telefonic, 24 ore din 24.

Cardurile de masă elimină riscurile de pierdere sau deteriorare existente în cazul tichetelor pe hârtie, întrucât în asemenea cazuri cardurile respective vor putea fi blocate și ulterior inlocuite, iar beneficiarii își vor putea accesa sumele disponibile.

Pentru magazinele alimentare, restaurante și unități de alimentație publică, acceptarea cardurilor de masă va aduce o economie de timp și o decontare rapidă a sumelor derulate astfel. Pentru a putea accepta plăți prin carduri de masă, unitățile de alimentație au nevoie de semnarea unui contract de afiliere și vor trebui, deasemenea, sa înroleze POS-urile deja existente în rețeaua cardurilor Ticket Restaurant.

Grupul Edenred emite deja carduri de masă în 18 țări din Europa, America Latină și Asia. Pe lângă cardurile de masă, Edenred emite și alte tipuri de carduri de beneficii în 37 de țări și este unicul emitent de tichete din România care oferă deja o soluție de card în România. Încă din 2010, Edenred emite cardul cadou Compliments, primul card de cadouri preplătit adresat companiilor din România, ca alternativă electronică la tichetele de cadouri pe hârtie, Ticket Cadou. Emiterea cardurilor Ticket Restaurant va demara odată cu finalizarea procedurilor de autorizare de către Ministerul Finanțelor Publice.

În prezent, 58% din volumul emis de Edenred la nivel internațional în sfera beneficiilor pre-plătite este digitalizat. Tranziția la cardul de masă în România este în concordanță cu strategia grupului Edenred, care prevede o creștere a ponderii soluțiilor electronice în volumul emis la peste 75% până în 2016.

Tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din România, aproximativ 2 milioane din cei 4.5 milioane de salariați din România primind  tichete de masă de la companiile în care lucrează.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,093 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Edenred, primul emitent de carduri de masă din România

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: