Furnizorul de servicii logistice CHEP România intră în industria lactatelor prin parteneriatul cu DELACO

CHEP România, subsidiara liderului global în servicii de reutilizare prin închiriere a paleților, îşi anunţă intrarea pe piaţa serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al DELACO, unul dintre principalii jucători de pe acest segment. Furnizorul de soluţii logistice va prelua administrarea operaţiunilor cu paleţi, aferente activităţii de distribuție, prin implementarea serviciului de reutilizare prin închiriere a paleţilor.

Service Center3DELACO devine, astfel, primul jucător de pe piaţa lactatelor care demarează un proces de eficientizare a lanţului logistic, prin conversia la sistemul de pooling oferit de CHEP.

Principalele avantaje ale externalizării operaţiunilor de gestiune a paleţilor sunt reducerea costurilor şi a riscurilor operaţionale, scurtarea timpului de livrare şi îmbunătăţirea disponibilităţii la raft a produselor — zone prioritare atât pentru producători, cât şi pentru marile lanţuri de magazine. De asemenea, prin sistemul de pooling, companiile sunt scutite de a declara către autorităţi ambalajele introduse pe piaţă, precum şi de plata taxelor de mediu aferente.

Laptopurile Asus, perfecte pentru multitasking si divertisment

Sectorul de lactate prezintă numeroase provocări, ce pun presiune pe eficienţa logistică. În piața bunurilor de larg consum, este o categorie dintre cele mai sensibile, prin nevoile speciale la nivelul lanțului de distribuție — livrare către un număr mare de depozite, rată mai mare de picking și de manipulare faţă de alte categorii, disponibilitate constantă a stocului de paleţi, temperatură controlată de depozitare și transport, dar și prin caracterul fresh al produselor.

Standardizarea calitativă a paleților este un aspect deosebit de important şi vizează eliminarea unor situații precum refuzul la recepție de către comerciant datorită paleţilor neconformi şi transportul retur la depozitul producătorului pentru repaletizare, ulterior fiind efectuat transportul înapoi către platforma comerciantului. Aceste situații pot afecta semnificativ vânzarea produselor cu perisabilitate ridicată, întâlnite frecvent în sistemul clasic de schimb al paleţilor generici.

“Apreciem încrederea DELACO în sistemul CHEP — acesta este un prim pas important pentru noi, pe o piaţă complexă şi competitivă,” a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager, CHEP România. “Pentru a putea să explicăm și în practică virtuțile modelului colaborativ, care înseamnă reutilizare prin închiriere a paleţilor şi costuri de transport, depozitare şi distribuţie partajate între companiile dintr-un lanţ logistic, este esenţial să lucrăm, în primul rând, cu liderii la nivel de sector” a adăugat Andronescu.

“Analizele realizate de noi în alte sectoare ale pieţei bunurilor de larg consum au arătat că standardizarea, eficientizarea şi externalizarea riscurilor din Supply Chain sunt direct corelate cu dezvoltarea companiilor și creșterea nivelului de competitivitate. Sunt beneficii pe care ne bucurăm că le putem extinde, în continuare, şi la alte companii din această categorie”, a mai precizat Gabriel Andronescu.

Nu în ultimul rând, sistemul de pooling este unul sustenabil, cu beneficii pentru mediu. În esenţă, colaborarea în lanţul logistic contribuie la eficienţă în transport, prin reducerea distanțelor şi a kilometrilor parcurși fără încărcătură, ceea ce se reflectă în reducerea semnificativă a emisiilor de CO2. Totodată, calitatea materialelor componente şi întreţinerea lotului de paleţi permit o durată de viaţă a echipamentelor CHEP cu mult peste cea a paleţilor generici. Aceasta reduce presiunea asupra resurselor de lemn prin utilizarea unui necesar lemnos minim, care, la finalul unui ciclu de folosire îndelungat, este în totalitate reciclat.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *