Gebrüder Weiss România, 20 de ani de excelență în servicii de transport și logistică

Cu peste 6.000 de angajaţi, 162 de puncte de lucru proprii şi o cifră de afaceri anuală de 1,2 miliarde de euro în 2013, Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor şi logisticii din Europa.

Prezentă în România încă din anul 1994, prin colaborarea cu compania locală Cargolog, Gebrüder Weiss sărbătorește anul acesta 20 de ani de Excelență în Servicii, oferind soluții integrate de logistică, precum şi o gamă completă de servicii de transport rutier (internaţional sau domestic în regim de grupaj, camioane complete sau parţiale), feroviar, aerian sau maritim.

Bucuresti

Strategia de expansiune implementată încă de la început a permis realizarea unor investiții importante în sedii, depozite, echipamente și personal calificat, astfel că astăzi, Gebrüder Weiss România se bazează pe o infrastructura naţională prin platforma logistică proprie cu 6 terminale logistice de cross-docking situate în Giurgiu, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău şi Craiova.

Anul 2005 a fost marcat de deschiderea terminalului din Arad, ce beneficiază în prezent de 2.800 mp de spații pentru servicii logistice, 900 mp cross docking, cu posibilitate de extindere până la 30.000mp.

Gebrüder Weiss a continuat strategia de expansiune prin inaugurarea terminalului din Bacău în 2008, însă o dată cu relocarea din 2012, sucursala s-a putut ridica la nivelul așteptărilor clienților și poate să răspundă promt și eficient tuturor cerințelor.

Începând cu 27 Aprilie 2009, toate diviziile din București, cu excepția Air & Sea, sunt situate în mod strategic pe austostrada A1, lângă Bolintin Deal, la o distanță de doar 12 km de vechiul sediu (foto1). Relocarea în noua clădire are avantajul unei zone logistice mai extinse și al unor tehnologii mai avansate. Acest lucru ne permite să furnizăm servicii complexe și să venim cu soluții mai eficiente către clienții și partenerii noștri. Punctul de lucru cuprinde circa 8.500 mp pentru spații de depozitare, 2.500 mp pentru spații de cross-docking și 16.500 mp pentru spații de depozitare în Europolis (autostrada A1, km. 13).

Gebrüder Weiss este prezent încă din 2010 în Craiova, însă în primăvarea anului 2013, sediul s-a relocat în Pielești, jud. Dolj, pentru a putea răspunde mai eficient la solicitările și nevoile clienților.

Terminalul de cross-docking din Sibiu a fost inaugurat în 7 aprilie 2011 și se evidenţiază prin calitatea serviciilor şi prin sistemele şi echipamentele logistice moderne.

Sucursala din Cluj a fost inaugurată în 20 octombrie 2011 și reprezintă cel de-al șaselea terminal cross-docking din rețeaua GW România. Deschiderea terminalului a permis îmbunătățirea calității printr-un timp de tranzit mai scurt și flexibilitate sporită față de distribuția națională.

Gebrüder Weiss România are astăzi aproximativ 450 de angajați, 31.200 mp capacitate de depozitare, un portofoliu impresionant de referințe primite în urma implementarii eficiente a unor soluții logistice inteligente pentru clienții săi și o cifra de afaceri de 40,1 milioane de euro în 2013.

„Am intrat pe piață ca un jucător de nișă, furnizând servicii de transport în regim de grupaj și distribuție și astăzi suntem o organizație cu acoperire națională care oferă soluții logistice complexe. Experiența liderilor din echipa Gebrüder Weiss acumulată în ultimii ani s-a dovedit a fi esențială pentru gestionarea unor proiecte complexe pentru clienți de anvergură, dar în egală măsură și pentru creșterea know-how-ului membrilor mai tineri care au ales să se alăture echipei GW.

Avem încă multe de facut, dar nu uit niciodată de unde am plecat și acest lucru ne dă curajul și puterea să mergem mai departe. Cea mai mare provocare rămâne în continuare aceea de a deveni mai buni – zi de zi, din toate punctele de vedere”, a declarat Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.

img3208

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2Performant

2 comentarii la „Gebrüder Weiss România, 20 de ani de excelență în servicii de transport și logistică”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 24 - 28 martie

  2. Pingback: Transporturile, influențate direct proporțional de puterea de cumpărare a populației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *