HAVI Logistics, 19 ani de promisiuni îndeplinite în retailul alimentar (P)

Începând cu anul 1981, dezvoltând o reţea globală de distribuţie, HAVI Logistics a devenit în scurt timp, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii logistice integrate pentru industria alimentară, oferind servicii la cele mai înalte standarde de calitate.

Cu sediul central în Duisburg, Germania, HAVI Logistics are experienţa a peste 60 centre de distribuţie din 27 de ţări europene, prin care sunt distribuite anual peste 2,6 milioane tone de marfă, în cele peste 9.000 de puncte de livrare.

Pe piaţa din România, compania HAVI Logistics a intrat în 1995, odată cu deschiderea primul restaurant McDonand’s (Unirea) ca şi partener strategic în Europa al acestui lanţ de restaurante.

1

Anul 2012 a marcat începerea colaborării cu un alt client important, lanţul de benzinarii OMV-Petrom; responsabilitatea HAVI Logistics fiind preluarea în totalitate a lanţului de aprovizionare al staţiilor de distribuţie cu produse food şi non-food. Cu această ocazie au fost inaugurate două noi centre de distribuţie – unul în localitatea Chitila, Ilfov şi un altul în localitatea Bacia.

Suprafaţa totală a centrelor de distribuţie din România însumează peste 15.000 de metri pătraţi (pentru toate cele trei zone de temparatură: produse congelate, refrigerate, ambiental). Săptămânal, HAVI Logistic livrează în peste 600 de puncte, acoperind practic toată ţara, cu camioane care pot livra simultan toată gama de produse.

Modelul de business HAVI Logistics are la bază conceptul “One Stop Shop”.

Ce înseamnă „One Stop Shop”: o singură comandă recepţionată prin EDI, o singură livrare cu mai multe zone de temperatură, o singură factură trimisă prin EDI şi un sistem integrat de management al calităţii. Acest model aduce valoare adaugată clienţilor noştri oferindu-le servicii integrate de supply chain: controlul stocurilor centrale şi plasarea comenzilor la furnizori, primirea comenzilor din punctele de livrare şi customer support, stocarea şi distribuţia bunurilor.

“One-Stop Shop permite angajaţilor din punctele de vânzare să se concentreze asupra clienţilor, lăsându-ne pe noi să ne ocupam de comenzi, livrari şi documente. Sistemul permite ca 150 de comenzi şi livrări pe săptămână să fie înlocuite de o singură comandă şi o singură livrare consolidate. Iar acum vă rog să vă imaginaţi ce avantaje prezintă această soluţie dacă înmulţiţi fiecare comandă cu 20 de minute şi fiecare livrare cu 30 de minute. Pe scurt: economie de timp şi bani,” a declarat Lucian Popa, Trade Manager Havi Logistics România.

Schema

În 2008, cifra de afaceri a HAVI Logistics era de circa 190 mil. lei, iar în 2013 a ajuns la peste 500 mill. lei. În perioada aceasta a avut loc o creştere de peste 150% comparativ cu anii anteriori.

În paralel cu creşterea business-ului, HAVI Logistics investeşte constant în viitor, una dintre preocupările importante fiind scăderea impactului asupra mediului prin reducerea amprentei de carbon. HAVI este recunoscută în piaţă ca fiind unul dintre pionierii în acest domeniu relativ nou pentru România. Rezultatele din 2013 arată o scădere a indicatorului principal (Kg de CO2 per tonă livrată), de la 65 de Kg la 51 kg per tonă livrată. Principalele acţiuni fiind optimizarea rutelor şi a tehnologiilor noi în transport şi depozitare.

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

2 comentarii la „HAVI Logistics, 19 ani de promisiuni îndeplinite în retailul alimentar (P)”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 7 - 11 aprilie

  2. Pingback: Stocul modern de spații logistice și industriale a atins 1,8 milioane mp la mijlocul anului 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *