Mastercard a anunțat majorarea limitei pentru plățile contactless fără PIN la nivel european

În urmă cu câteva zile, Mastercard a anunțat la nivel european majorarea limitei pentru plățile contactless fără PIN, iar acum România se alătură celor 29 de țări în care se va aplica această schimbare, menită să îmbunătățească experiența de cumpărături.

Mastercard

Credit foto: Shutterstock

Mastercard a lansat o serie de inițiative la nivel european, care au condus la o creștere masivă a utilizării cardurilor contactless și a dispozitivelor mobile pentru efectuarea plăților, astfel că 75% din totalul de tranzacții efectuate în prezent cu carduri Mastercard în Europa sunt contactless.

Majorarea limitei de plată contactless înseamnă că deținătorii de carduri și comercianții vor putea în curând să efectueze, respectiv să primească, mai multe plăți rapid și sigur, fără a mai fi necesară introducerea codului PIN sau utilizarea de numerar.

Mastercard a inițiat încă de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plată pentru o compatibilitate deplină cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, înțelegând potențialul și importanța acestui mod de plată. Am văzut cu toții cât de rapid au adoptat consumatorii plățile contactless ca modalitate preferată de plată zilnică, dat fiind că la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzacții realizate cu cardurile Mastercard erau contactless.

Aceste măsuri reflectă ritmul în care se schimbă comportamentul utilizatorilor, asigurându-le totodată siguranță, confort și rapiditate, într-o lume aflată în schimbare accelerată”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

În timp ce multe țări adoptă permanent noile majorări a limitei pentru plăți contactless, altele pun în aplicare creșteri temporare ale limitei, pentru a-și ajuta cetățenii să plătească mai ușor în această perioadă dificilă. Toți cei care se aliniază schimbării vor beneficia de susținerea completă din partea Mastercard pentru garantarea unei implementări rapide și sigure, fie că este vorba despre o modificare permanentă sau de una temporară.

Cosmin Vladimirescu adaugă:Mastercard a promovat dintotdeauna beneficiile plăților contactless, care asigură cea mai sigură, simplă și rapidă modalitate de plată. Acest anunț înseamnă că cei care folosesc deja tehnologia contactless beneficiază de o și mai mare libertate, într-un mod pe care și-l doresc, dar și că le va oferi oamenilor un sprijin suplimentar în gestionarea provocărilor zilnice cu care se confruntă.”

Tabelul de mai jos prezintă limitele noi, alături de cele anterioare, în toate cele 30 de țări:

Țară RomâniaCroațiaCipruEstoniaGreciaGermaniaIrlandaLetoniaLuxemburg
Monedă RONHRKEUREUREUREUREUREUREUR
Limita clasică10010020252525302525
Limita nouă20035050505050505050

 

Țară MaltaOlandaPortugaliaSpaniaPoloniaUKUngaria
Monedă EUREUREUREURPLNGBPHUF
Limita clasică2525

 

202050305000
Limita nouă505050501004515000

 

Țară UzbekistanBulgariaMacedonia de NordAlbaniaKosovoLituania
Monedă UZSBGNMKDLEKEUREUR
Limita clasică525005075020001525
Limita nouă250000100200045004050

 

Țară SuediaArmeniaBelarusGeorgiaKazakhstanKyrgyzstanTajikistanTurcia
Monedă SEKAMDBYNGELKZTKGSTJSTRY
Limita clasică20012100204550001525140120
Limita nouă40020000100100200002500200250

 

În vederea asigurării unei siguranțe depline a tranzacțiilor contactless prin multiple protocoale de securitate, o serie de reguli sunt necesar de aplicat. Mastercard, împreună cu partenerii săi, a început deja derularea procesului de ajustare a terminalelor de plată, astfel încât acesta să poată fi încheiat în cel mai scurt timp.

Mastercard

Mastercard, https://www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *