Mastercard și phyre lansează un nou portofel digital pe piața din România

Mastercard și fintech-ul phyre au anunțat lansarea portofelului digital phyre pe piața din România, aplicația de mobil, certificată de Mastercard și susținută de Paynetics, instituție de e-money licențiată, care le permite utilizatorilor să-și înroleze în aplicație orice card care permite plăți, indiferent de emitent, și să obțină un card digital Mastercard, care poate fi tokenizat pe baza tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service.

MastercardUtilizatorii phyre pot achita la orice terminal POS din lume care suportă tehnologia contactless sau online, pot efectua transferuri de bani între prieteni, instant și fără comision, sau își pot înregistra toate cardurile de fidelitate pe care le dețin și le pot utiliza direct prin intermediul smartphone-ului. În plus, consumatorii își pot urmări cheltuielile, pot căuta oferte personalizate de la comercianții lor preferați și își pot utiliza voucherele și cupoanele atunci când fac cumpărături.

Totodată, lansarea phyre în România aduce încă o noutate: o colaborare cu Altex, care de peste 25 de ani este liderul pieței românești de electronice și electrocasnice. În premieră, phyre și Altex vor lansa o campanie de Crăciun prin intermediul căreia primii 500 de utilizatori care aleg să achite cu ajutorul phyre în magazinele Altex, Media Galaxy sau online pe www.altex.ro și www.mediagalaxy.ro vor primi cadou o baterie externă pentru smartphone.

Important de reținut este că ambele versiuni ale aplicației, atât cea pentru iOS, cât și cea pentru Android, includ același set de caracteristici, însă, până la momentul apariției Apple Pay pe piața românească, plățile NFC pe POS nu vor fi posibile din cauza limitărilor impuse de Apple. Între timp, utilizatorii phyre care dețin un mobil dotat cu sistem iOS au opțiunea de a comanda un card fizic Mastercard pentru a putea plăti la orice POS sau pentru a retrage numerar de la orice ATM din lume. Cardul va putea fi controlat de pe smartphone, utilizatori primind alerte gratuite pentru fiecare plată efectuată și urmărind toate tranzacțiile din aplicație.

De asemenea, toți utilizatorii phyre au opțiunea de a comanda, în mod gratuit, un card virtual Mastercard pentru plăți online securizate. Cardul poate fi blocat pe orice perioadă de timp și deblocat atunci când este necesar unei tranzacții online. În primele 12 luni de la activare, phyre nu percepe comisioane de administrare, urmând ca după încheierea unui an de utilizare,  consumatorii să achite lunar o sumă modică de 1 euro.

Ne bucurăm că, împreună cu phyre, lansăm pe piața din România un produs care îmbină cu succes tehnologia contactless și smartphone-ul, un dispozitiv care înglobează tot mai multe tehnologii pentru a ne face viața mai ușoară. Implementarea unor noi mijloace de plată, așa cum este portofelul digital, este posibilă datorită evoluției fulminante pe piața locală a plății prin intermediul tehnologiei contactless. După mai bine de 10 ani de investiții masive pe care Mastercard le-a făcut în infrastructura de acceptare contactless, plata fără contact a devenit cea mai răspândită formă de tranzacționare electronică pe plan local. O dovadă în acest sens este că, astăzi, 2 din 3 tranzacții realizate prin intermediul cardurilor Mastercard la comercianți sunt contactless”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard România.

Suntem încântați să lansăm alternativa digitală a portofelului clasic, astfel încât orice utilizator să poată merge la cumpărături doar cu telefonul, unde să aibă stocate toate cardurile de fidelitate, să poată răsfoi cataloagele celor mai cunoscuți retaileri, să se bucure de oferte și să plătească doar cu telefonul. De asemenea, ne dorim ca utilizatorii phyre să economisească timp și comisioane bancare, oferindu-le posibilitatea de a face transferuri instantanee de bani, fără comisioane. În plus, cardul virtual și cardul fizic Mastercard vor completa experiența oferită de phyre, dorindu-ne să devenim portofelul digital preferat în România”, a declarat Traian Baicu, CEO phyre România.

Cum funcționează plățile mobile?

Plățile mobile realizate contactless prin aplicația phyre funcționează datorită tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service (MDES). MDES utilizează „tokenizarea” ca standard al industriei și permite plăți electronice, care pot fi realizate prin intermediul telefoanelor mobile și prin intermediul altor dispozitive de comerț pentru plățile de zi cu zi.

MDES se asigură că numărul cardului, format din 16 cifre, nu este utilizat și nu este înregistrat pe dispozitivul portabil. În schimb, un număr alternativ, numit „token”, este alocat fiecărui dispozitiv nou, astfel încât să permită tranzacții.

Cardul tokenizat alocat unui smartphone echipat cu tehnologia Near Field Communication (NFC) îi permite telefonului mobil să comunice cu orice POS contactless din întreaga lume. Tot ce trebuie să facă un utilizator ca să poată plăti este să apropie dispozitivul mobil de terminalul POS, așa cum face și în cazul cardului contactless. Totodată, clienții pot aduna puncte de fidelitate dacă magazinul le oferă o schemă de recompense.

Portofelul digital phyre le permite utilizatorilor să nu mai poarte cu ei, în format fizic, cardurile de fidelitate sau pe cele bancare și să-și acceseze istoricul tranzacțiilor într-un mod simplu, astfel încât, dacă au nevoie, să știe de unde și când au cumpărat ceva.

Gratuit pentru transferuri între utilizatori

Toți utilizatorii phyre pot face plăți și pot trimite sau le pot cere bani prietenilor, fără niciun cost suplimentar. Transferurile de bani între prieteni sunt tot mai căutate, fiind un serviciu foarte util atunci când trebuie împărțite facturi sau cand trebuie trimiși bani în străinătate. Destinatarul primește banii instant și îi poate cheltui imediat.

Sunt plățile mobile sigure?

Siguranța plăților mobile este garantată de tehnologia Mastercard. Utilizând portofelul phyre, cardul prin care se fac plăți este tokenizat. Așadar, nu doar că numărul token este diferit față de numărul real al cardului, ci acel număr este și unul specific, în funcție de dispozitivul de pe care se face plata. Datorită acestui proces de criptare, comercianții nu văd niciodată datele deținătorului de card. Mai mult, pentru un plus de siguranță, smartphone-ul poate fi protejat, pe lângă codul PIN standard, format din 4 cifre, și prin autentificarea biometrică, prin amprentă sau chiar prin recunoaștere facială.

Mastercard

Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Mastercard și phyre lansează un nou portofel digital pe piața din România
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: