Mercedes-Benz eVito, un furgon full electric foarte potrivit pentru livrările urbane

Mercedes-Benz Vans prezintă Mercedes-Benz eVito Furgon, un model full electric pregătit pentru drumurile din România și foarte potrivit pentru distribuitorii din industria FMCG și companiile de curierat, pentru livrările realizate în mediul urban, dar și pentru antreprenorii din HoReCa.

Mercedes-Benz eVito

Mercedes-Benz Vans continuă, astfel, promisiunea de a oferi modele electrice pentru toate liniile de autovehicule comerciale ușoare, cu o strategie de mobilitate electrică ce se bazează pe cele cinci elemente principale – un ecosistem holistic, expertiză în industrie, profitabilitate, co-crearea și dezvoltarea tehnologiei împreună cu specialiștii Daimler.

Autonomie de 150 de km

Mercedes-Benz eVito Furgon, cu o autonomie combinată de aproximativ 150 km, viteză maximă de până la 160 km/h, sarcină utilă de aproximativ 1.000 kg și volum de încărcare de până la 6,6 m3, continuă tradiția redefinirii standardelor de performanță în segmentul său.

Capacitatea bateriei de 41,5 kWh oferă modelului electric eVito o autonomie de aproximativ 150 km. Chiar și în condiții nefavorabile, cum ar fi temperaturi scăzute, cu bateria încarcată complet poate ajunge la 100 km. Astfel, autoutilitara de dimensiuni medii este perfect configurată pentru utilizare în localități urbane de către companiile de livrare, distribuitorii din industria FMCG, antreprenorii din HoReCa și servicii hoteliere sau furnizorii de transport public.

Mercedes-Benz eVito

Încărcare

Bateria poate fi complet încărcată în aproximativ șase ore, doar cu curent alternativ, în modul normal. Modul fast charge (cu încărcare cu curent continuu) nu este încă disponibil pe eVito.

Pentru o baterie cu o viață cât mai lungă, nu se recomandă încărcarea până la 100% a bateriei, ci a unui procent maxim de 80%. De asemenea, recomandat este ca bateria să fie încărcată când ajunge la 20%.

Ideal, pentru o companie care are una sau mai multe astfel de modele de mașini, ca aceasta/ acestea să fie încărcată/ încarcate pe timpul nopții la stațiile proprii de încarcare, iar a doua zi să fie gate de drum.

În plus, eVito poate fi încărcat și de la prizele normale, cu ajutorul unui cablu special.

Stațiile de încărcare pot fi identificate folosind aplicația mobilă www.plugshare.com.

Limitare electronică a vitezei

Când vine vorba de viteză, clientul poate alege între două opțiuni: o viteză maximă de 80 km/h, care îndeplinește toate cerințele din traficul urban, păstrând în același timp energia și creșterea autonomiei, iar dacă este nevoie de o viteză mai mare, clientul poate alege o viteză maximă de până la 120 km/h.

Mercedes-Benz eVito are o putere a motorului de 85 kW (116 CP).

Spațiu de încărcare generos pentru Mercedes-Benz eVito

Modelul electric își demonstrează flexibilitatea și adaptarea la cerințele și așteptările clienților pentru utilizarea de zi cu zi, oferind totodată un spațiu de încărcare generos. Mercedes-Benz eVito Furgon are o capacitate de încărcare utilă de maxim 1.032 kg și un volum maxim de încărcare de 6,6 metri cubi, greutatea brută maximă a vehiculului fiind de 3.200 kg.

Pentru încărcare, Mercedes-Benz are disponibile două uși pe partea din spate, cu deschidere normală și o ușă glisantă pe partea din dreapta a mașinii. În cabină sunt 2 + 1 locuri.

Interior minimalist, dotări minime

Pentru un utilizator de autoutilitară sunt foarte importante autonomia și costurile, iar Mercedes-Bez eVito a fost construit având la bază aceste două coordonate. Astfel, pe lângă dotările minime și materialele „de masă” folosite, acestui model îi lipsesc multe dintre caracteristicile obișnuite ale unei mașini, care ar afecta autonomia, precum: display-ul central, radioul, navigația, încălzirea în scaune etc.

Moduri de condus

Pentru o gestiune mai eficiență a autonomiei, Mercedes-Benz eVito are mai multe moduri de condus: Modul Eco (modul default la pornirea mașinii), Modul Eco+ și Modul Confort.

La modul Eco+, dintre cei 85KW putere disponibili se pot folosi doar cca. 70 KW, iar restul sunt furnizați de către sistemul de recuperare. În acest mod, dinamica este un pic mai lentă. În plus, anumiți consumatori sunt suprimați complet sau diminuați.

Modul Confort asigură integral cei 85KW putere, iar în plus toți consumatorii sunt la parametri normali, ceea ce în final înseamnă un consum mai mare pentru baterii, deci o autonomie mai redusă.

Modul Eco combină ambele moduri de mai sus, asigurând un echilibru atât în consum, cât și în putere.

Sistemul de recuperare Mercedes-Benz eVito

Atunci când șoferul ia piciorul de pe accelerație sau frânează, sistemul mașinii intră în recuperare, iar prin intermediul unui invertor, energia rezultată din recuperare este transformată în curent electric.

Recuperarea poate fi reglată la Mercedes-Benz eVito prin intermediul unor padele situate în spatele volanului (una cu minus și una cu plus). „Minus”, în cazul de față, înseamnă capacitate mărită de recuperare, mototul electric având o frânare  generată de motorul electric mai accentuată, pe când plus înseamnă o capacitate mai mică de recuperare, cu o frânare mai mică.

Astfel, sunt disponibile 4 niveluri de recuperare: D- (recuperarea maximă), D, D+ și D++ (recuperarea minimă). La o exploatare corectă, din punctul de vedere al recuperării, autonomia este mărită cu cca. 20 – 30 de km.

Sistemul de recuperare contribuie, de asemenea, la scăderea costurilor legate de exploatarea mașinii, iar unul dintre elementele importante este sistemul de frânare, a cărui componente vor avea o viață mai lungă (plăcuțe și discuri de frână, lichid de frână etc).

Alte caracteristici ale noului Mercedes-Benz eVito

Cu noul AIRMATIC, eVito Furgon își extinde spectrul variat de aplicații. Fie că este vorba despre un drum rural accidentat sau de o autostradă perfect plană, sistemul AIRMATIC ajustează suspensia la condițiile necesare.

De asemenea, Active Brake Assist, DISTRONIC și oglinda retrovizoare digitală extind gama de sisteme de asistență din dotarea eVito, oferind o experiență de conducere cât mai plăcută.

Mercedes-Benz eVito

Mercedes-Benz eVito, preț

Prețul autovehicului Mercedes-Benz eVito este de la 49.587,30 euro (TVA inclus) .

Fișa tehnică eVito Mercedes-Benz

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *