Noul Mercedes-Benz Sprinter, partenerul de încredere al distribuitorilor din industria FMCG

Aflat la a 3-a generație de la lansarea sa din 1995, Mercedes-Benz Sprinter a redenumit o întreagă clasă de autovehicule datorită calităților sale remarcabile, fiind unul dintre cei mai durabili parteneri ai distribuitorilor din industria FMCG datorită costurilor totale de operare reduse și a funcționalităților dedicate clienților. În plus, noul Sprinter este prima soluție de sistem end-to-end pentru flotele comerciale.

Noul Mercedes-Benz Sprinter, prezentat pentru prima dată în februarie 2018, a fost lansat în luna iunie, lună în care a și fost disponibil pentru comenzi.

Mercedes-Benz Sprinter – prima soluție de sistem end-to-end pentru flotele comerciale

“Noul Sprinter continuă să întruchipeze atributele tradiționale care i-au adus un imens succes internațional de la lansarea pe piață: flexibilitate, robustețe și economie. În același timp, noul Sprinter impresionează datorită funcționalităților moderne, de neegalat în acest segment, de exemplu conectivitatea și modularitatea fără omonim în această clasă de autovehicule.

Astfel, noul Mercedes-Benz Sprinter este prima soluție de sistem end-to-end pentru flotele comerciale, atât pentru autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz, cât și pentru întreaga industrie”, a declarat Volker Mornhinweg, Președintele diviziei Vans a Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz furgon, varianta ideală pentru distribuitorii din industria FMCG

Noul Mercedes-Benz, varianta furgon, are: 4 lungimi de vehicul (compact, standard, lung și extra lung), 3  înălțimi de plafon (plafon standard, plafon înalt și plafon super înalt), un volum al compartimentului de marfă de până la 17 m³, este disponibil cu masă brută permisă de 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg și 5.000 kg, deține numeroase versiuni suplimentare de creștere și reducere a capacității de încărcare pentru o masă brută permisă de până la 5.500 kg, o sarcină maximă de 2.675 kg în asociere cu Sprinter furgon standard, cu plafon și masă brută permisă de 5.000 kg.

Noul Mercedes-Benz Sprinter este disponibil cu tracțiune pe față, pe spate și integrală, iar ca motorizări sunt disponibile 4 variante: 114 CP, 143 CP, 163 CP si 190 CP și cutii manuale sau automate (cutia automată 7G-TRONIC PLUS sau 9G-TRONIC).

Control constant al flotei cu servicile Mercedes PRO connect

Cea de-a treia generație Mercedes-Benz Sprinter impresionează cu design-ul progresiv, la care se adaugă nivelul ridicat de confort și de siguranță al autovehiculului. În același timp, oferă o rentabilitate maximă datorită costurilor totale de operare reduse și a funcționalităților dedicate clienților.

Conectivitatea la internet este una din cele mai noi și importante caracteristici ale noului Sprinter. Noile servicii de rețea Mercedes PRO connect, combinate cu sistemele multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience) oferă baza perfectă pentru deservirea tuturor cerințelor logistice și de transport.

Astfel, Mercedes PRO connect permite conectarea administratorului flotei cu oricare dintre autovehiculele sau șoferii flotei, indiferent de mărimea acesteia. În acest mod, poate fi realizat un schimb de informații online, în timp real, de la instrucțiuni adresate șoferului, până la informații despre localizare, nivelul de carburant sau intervalele de service, transmise dinspre autovehicul către administratorul flotei.

Opt pachete de dotări suplimentare vor fi introduce la lansarea comercială a Mercedes PRO connect, printre care pachetele Vehicle Supervision, Vehicle Operations, Fleet Communication, Maintenance Management și resursa digitală Driver’s Logbook.

Mai modular ca oricând, relevant în orice sector de afaceri

Versiunile de caroserie Furgon, Tourer, pick-up, sașiu, cap de autobuz sau cap tractor, trei configurații de tracțiune, variantele diferite de cabină, lungime a caroseriei, tonaj, înălțime a compartimentelor de încărcare și numeroasele echipamente, toate acestea permit configurarea în detaliu a noului Sprinter.

Mercedes-Benz Sprinter

Pot fi configurate peste 1.700 de variante ale noului Sprinter

Această modularitate definește viziunea noului concept Sprinter, care răspunde perfect atât cerințelor specifice domeniului de activitate, cât și necesităților diverselor segmente de clienți. Gama Mercedes-Benz Sprinter include, de exemplu, de la soluții pentru distribuitorii din industria FMCG sau operatorii logistici, până la serviciile de curierat de proximitate, pentru transportul de mărfuri pe distanțe mai mari sau pentru tehnicienii de service care utilizează autovehiculul ca atelier mecanic mobil. Noul Sprinter poate fi folosit de asemenea ca rulotă sau autovehicul de transport persoane, cât și pentru servicii de ambulanță.

Trăsături tehnice: Tracțiune pe față și două cutii de viteză complet noi

Pe lângă tradiționalele sisteme cu tracțiune spate, respectiv integrală, noul Mercedes-Benz Sprinter are acum și o opțiune de tracțiune față. Datorită designului specific, sarcina utilă a acestei versiuni este cu 50kg mai mare decât în cazul versiunii cu tracțiune spate. Pragul de încărcare, poziționat cu 80mm mai jos, face mai convenabile atât operațiunile de încărcare/descărcare, în cazul versiunilor comerciale ale Sprinter, cât și accesul/ieșirea din spațiul de confort, în cazul versiunilor tip rulotă.

Printre noutățile tehnice ale noului Sprinter se numără două transmisii noi pentru versiunile cu tracțiune față. Cutia de viteze automată în 9 trepte cu convertizor de cuplu, reprezintă o premieră în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de dimensiuni mari. Rapoartele cutiei de viteze sunt etajate astfel încăt să asigure un echilibru între consum de combustibil și manevrabilitate.

De asemenea, noul Sprinter impresionează prin nivelul redus de zgomot și confortul excelent la rulare. Noua cutie de viteze manuală, în 6 trepte, etalează o fluiditate deosebită prin confortul la schimbarea treptelor, asigurat de absența vibrațiilor schimbătorului de viteze.

Interior practic, sarcină maximă de 5,5 tone

Cabina șoferului este spațioasă, practică și proiectată pentru a satisface cerințele relevante în industria transporturilor. Îmbunătățirile includ scaunele cu contur ergonomic, pornirea tip keyless (fără cheie) și modernizarea sistemului de aer condiționat. Zona de încărcare este modulară și spațioasă, impresionând totodată prin soluțiile inteligente și detalii. Noul Sprinter este mai versatil și datorită formei la interior a arcadelor roților, cât și datorită plusului la interior asigurat de designul noii versiuni cu transmisie față. Capacitatea maximă a zonei de încărcare este de 17mc, respectiv 5,5 tone.

Cameră pentru rularea în marșarier

Divizia Vans a Mercedes-Benz reinventează segmentul Sprinter-ului, propunând un nou standard în materie de nivel de siguranță. Sistemele de asistență disponibile noului Sprinter includ, printre altele, o cameră pentru rularea în marșarier cu afișaj încorporat în oglinda retrovizoare, pachetul Parking, cu camera cu vizibilitate 360, un senzor de ploaie și un ștergător cu sistem Wet Wiper integrat, pentru a asigura cea mai bună vizibilitate, chiar și în condiții de funcționare a ștergătoarelor.

Noul Mercedes-Benz eSprinter

Noul cărăuș elegant al constructorului german va fi inclus în strategia diviziei Vans a Mercedes-Benz privind electrificarea întregii game de autovehicule comerciale ușoare.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *