Mobile Industrial Robots (MiR) a lansat robotul colaborativ mobil MC600, cel mai recent produs din portofoliul MiR Go. Capabil să suporte sarcini de până la 600 kg (1322 lbs), MC600 combină baza robotului mobil MiR600 cu brațele robotice colaborative UR20UR30 de la Universal Robots (UR) pentru a automatiza fluxuri de lucru complexe în mediile industriale.
Bazat pe MC250, un model mai mic, dar cu succes de piață, MC600 oferă un sistem puternic și versatil pentru manipularea obiectelor grele și automatizarea sarcinilor, precum paletizarea, manipularea cutiilor și alimentarea mașinilor. Distanța mai mare de operare a UR20 permite modelului MC600 să finalizeze sarcini în zone inaccesibile anterior pentru coboții de dimensiuni mai mici, sporind productivitatea în diverse aplicații industriale.
Se estimează că piața globală pentru coboții mobili va crește anual cu 46% până în 2030, impulsionată de nevoia de soluții de automatizare mai eficiente și flexibile.
Potrivit lui Jean-Pierre Hathout, președintele MiR, MC600 este bine poziționat pentru a răspunde acestei cerințe, oferind companiilor un sistem validat de industrie, sigur și pregătit pentru implementare, conceput pentru ușurință în utilizare, repetabilitate și suport continuu. Pentru companiile care caută automatizare scalabilă, MC600 asigură eficiență operațională și fiabilitate pe termen lung.
„Prin integrarea «picioarelor» unui robot mobil cu «brațele» unui cobot, MC600 oferă soluții pentru multiplele provocări generate de automatizarea fluxurilor de lucru, cum ar fi paletizarea și alimentarea liniilor de producție, printr-un singur sistem. Deși alte companii au explorat variante de roboți umanoizi sau soluții unice de coboți mobili pentru astfel de sarcini, acestea sunt departe de a putea fi utilizate pe scară largă în industrie. MC600 este pregătit astăzi să facă față în siguranță acestor provocări complexe de automatizare”, a declarat Pierre Hathout, președintele MiR.
Creșterea productivității și îmbunătățirea ergonomiei
MC600 îmbunătățește semnificativ productivitatea și reduce întreruperile în operare, deservind mai multe mașini și efectuând sarcini continue de manipulare a materialelor. Astfel, permite muncitorilor să se concentreze pe sarcini de valoare mai mare. De asemenea, prin preluarea mișcării bunurilor grele, MC600 îmbunătățește considerabil calitatea muncii, reducând stresul fizic asupra angajaților și sporind siguranța la locul de muncă.
O colaborare inovatoare în robotică
Ca parte a Teradyne Robotics, atât MiR cât și Universal Robots (UR) sunt pionieri în domeniul roboticii avansate, stabilind în mod constant standarde de inovație prin inteligență artificială (AI) și tehnologii de ultimă oră. Disponibil direct prin MiR, MC600 combină punctele forte ale MiR în mobilitatea autonomă cu robotica avansată a UR pentru a livra flexibilitate, siguranță și eficiență fără egal în automatizarea industrială. Controlat printr-o platformă software unificată de partenerul MiR Go, Enabled Robotics, MC600 își coordonează fără probleme baza mobilă și brațele robotice, simplificând integrarea în fluxurile de lucru existente și asigurând operațiuni fluide.
„Modelul mai mic MC250 s-a dovedit a fi deosebit de popular fabricile de semiconductori dar și în alte facilități unde sunt manipulate încărcături relativ mici, dar a existat o cerere clară pentru un cobot mobil care să poată gestiona și greutăți ridicate. MC600 răspunde acestei cerințe, fiind încă un exemplu al modului în care oferim clienților flexibilitatea, siguranța și eficiența care răspund nevoilor lor unice de automatizare”, a precizat Ujjwal Kumar, președinte al Teradyne Robotics.
MC600 va fi prezentat pe 27 și 28 noiembrie 2024 la conferința Logistics & Automation Madrid, unde vor avea loc demonstrații live ale capabilităților sale în diverse aplicații industriale.
Mobile Industrial Robots (MiR)
MiR dezvoltă și produce una dintre cele mai avansate game de roboți mobili autonomi (AMR), care poate automatiza rapid, ușor și eficient din punctul de vedere al costurilor logistica internă și poate optimiza manipularea materialelor. MiR oferă una dintre cele mai avansate flote de roboți mobili, aceasta fiind utilizată atât de întreprinderi mari, cât și de clienți mici și mijlocii, într-o gamă largă de industrii, de la producție, la logistică și asistență medicală. Înființată în Danemarca în 2013, MiR a devenit un lider global cu aproape 220 de distribuitori și integratori de sistem certificați în 60 de țări. Sediul central al MiR se află în Odense, Danemarca, cu birouri regionale în San Diego (California), North Reading (Massachusetts), Novi (MA)Georgetown (Kentucky), Singapore, San José, Frankfurt, Barcelona, Yokohama, Seul și Shanghai.
Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.
Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG, #eCommerce, #FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,
Abonează-te gratuit la newsletter
Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.
retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail