Până în 2020, MasterCard va institui acceptarea plăților contactless ca cerință standard

MasterCard a anunțat azi, 10 septembrie, că va institui acceptarea plăților contactless ca standard până în 2020, pentru comerciații care acceptă cardurile MasterCard® și Maestro® în Europa, oferind asigurări că, până în 2020, consumatorii vor putea plăti cu cardurile contactless și dispozitivele NFC la orice terminal POS din Europa.

MasterCard photo library 2013Europenii pot deja utiliza cardurile contactless sau face plăți mobile prin conexiune NFC în 36 de țări din Europa, iar entuziasmul lor pentru această metodă de plată sigură și simplă este evident” – a declarat Javier Perez, Președinte MasterCard Europe. “În următorii cinci ani, livrările de telefoane mobile NFC vor fi de patru ori mai mari, conform IHS Technology. MasterCard vrea să se asigure că plățile mobile și contactless sunt sigure și simple oriunde în Europa, oferindu-ți ocazia să plăteși ușor, cum vrei, atunci când vrei.”

MasterCard stabilește termenele de conformare, oferind un avans de timp suficient pentru ca ciclul de viață obișnuit al unui terminal să fie asimilat:

• Terminalele POS existente pot fi înlocuite la sfârșitul ciclului de viață, însă nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.

• Terminalele POS noi trebuie să adere la noul standard de implementare, începând cu 1 ianuarie 2016.

Ilustrând rapiditatea cu care această tehnologie este adoptată de consumatori, un studiu despre plățile contactless realizat de PRIME Reseach, în perioada 1 noiembrie 2013 – 30 aprilie 2014, a confirmat că posesorii de carduri apreciază confortul oferit de plățile contactless și se așteaptă ca toți comercianții să implementeze noua tehnologie.

Conform studiului PRIME, țările din Europa aflate pe primele locuri în funcție de entuziasmul consumatorilor de a folosi plățile contactless și a le integra în rutina lor zilnică sunt Marea Britanie, Polonia, Rusia, Italia, Ungaria și Franța. În Marea Britanie, consumatorii consideră că acceptarea plăților contactless și viteza cu care comercianții vor adopta această tehnologie va fi un factor diferențiator. Rușii apreciază avantajul de a-și putea plăti călătoria cu metroul cu cardul lor MasterCard® PayPass™, în Moscova. Consumatorii își doresc, de asemenea, un nivel mai mare de acceptare la comercianți.

Chris Kangas, Director plăți contactless MasterCard Europe, a concluzionat: “Numai în 2013, numărul tranzacțiilor contactless cu MasterCard și Maestro din Europa s-a triplat, iar volumul acestor tranzacții a crescut de patru ori. Utilizatorii tehnologiei contactless ne spun pe rețelele de socializare că adoră să facă plăți contactless și își doresc să le poată realiza mai des. Anunțul de astăzi era necesar în industria de plăți, pentru că stabilește următoarea piatră de hotar în domeniul contactless.”

Compania americană Apple a anunţat ieri, la lansarea noilor terminale iPhone 6 şi iPhone 6Plus, introducerea unui nou sistem de plată mobil denumit ApplePay, aplicaţie care poate fi folosită la cumpărăturile zilnice. Sistemul ApplePay, realizat împreună cu MasterCard, utilizează tehnologia de comunicaţie fără contact NFC şi integrează un dispozitiv ce asigură securitatea datelor stocate de plată.

Referitor la studiul de mai sus, PRIME Research a realizat Raportul plăților contactless pe 56 de piețe și în 26 de limbi, în America de Nord și de Sud, Europa, Africa, Asia și Coasta Pacificului, concentrându-se, în principal, pe Europa. Obiectivul a fost să evalueze gradul de utilizare a produselor, disponibilitatea de a le adopta și atitudinea consumatorilor față de opțiunile existente. Utilizând metode analitice proprietare PRIME și tehnologii specifice social media, studiul a identificat 47.607 de postări relevante din social media, de la 1 noiembrie 2013 până pe 30 aprilie 2014, inclusiv, pe tema inovațiilor în plata contactless, în contextul MasterCard și al altor jucători din industrie.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,037 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Până în 2020, MasterCard va institui acceptarea plăților contactless ca cerință standard

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: