PhotoReading – o soluție pentru a-ți crește productivitatea

  • de

PhotoReading nu înseamnă să citești în adevaratul sens al cuvâtului. PhotoReading sau FotoCitire este o fotografiere mentală a unui material scris, la o viteză de minim 25.000 cuvinte pe minut. Sistemul de FotoCitire reprezintă o nouă abordare a materialelor scrise și, precum spune Paul Scheele în manualul instructorilor, faptul că știm deja să citim poate fi o barieră destul de mare.

photoreadingDeşi ideea de fotografiere mentală poate suna radical, conceptul este cunoscut cu cel putin 100 de ani înainte ca Paul Scheele să îi dea un nume. Acest fel de procesare mentală a fost folosit de-a lungul timpului în diverse domenii, de la traininguri militare şi arte marţiale până la practici religioase vechi.

Pentru Paul, când a creat acest curs, provocarea nu a fost să decidă dacă fotografierea mentală era posibilă, ci cum să folosească această abilitate naturală  în tot felul de aplicaţii zilnice – cum ar fi cititul de rapoarte, ziare, cărţi, pagini web, sau orice alt material scris.

Pregătirea în programare neurolingvistică şi învăţare accelerată i-a dat lui Paul o modalitate de a se întâlni cu această provocare şi cu sistemul creat de el.

Sistemul Mental Integral de FotoCitire este învăţat acum de oameni de pe toată planeta.

Constant se fac noi descoperiri despre incredibila capacitate de învățare a creierului uman. El este un procesor de informaţie extraordinar, capabil să acumuleze enorm de multă informaţie la o viteză foarte mare.

Atunci când se apropie de o nouă informație, în mod natural, creierul, caută tipare pe care le recunoaște și vede imaginea în ansamblu. Preferă să vadă totul deodată și abia apoi să caute moduri în care să abordeze situația dată. În timp ce creierul funcționează de la “întreg la parte”, noi învățăm la școală o abordare diferită, nefirească și împotriva felului natural în care învață creierul nostru, anume “de la parte la întreg”. Învățăm să citim litere, grupuri de litere, cuvinte, propoziții, apoi fraze și mai apoi paragraf după paragraf.

În cartea sa, Factorul Einstein, Dr. Win Wenger spune că noi oamenii ne naștem genii și suntem “de-genializați” între 9 și 13 ani prin inversarea modului în care învățăm.

În PhotoReading se folosesc două funcții ale creierului uman: procesorul preconștient și baza de date a minții nonconștiente.

Mecanismul de acumulare al informațiilor conștiente, numit în psihologie “procesorul preconștient” permite dezvoltarea unei cunoașteri care trece dincolo de conștient. În urma cercetărilor realizate în cadrul Laboratorului de Cercetare Cognitivă a Universității Tulsa, Dr. Pawel Lewicki a arătat că informațiile intră în memorie prin canale care sunt independente de conștient și implică o organizare mai avansată și mai complexă structural decât ce poate gestiona gândirea controlată de conștient.

Se pare că procesorul preconștient este implicat în operații cognitive de nivel înalt precum codarea, interpretarea stimulilor, tragerea concluziilor și declanșarea reacțiilor emoționale; toate acestea sunt esențiale în citit.

Într-unul dintre rapoartele sale, Dr. Wenger spune că baza de date a minții nonconștiente este mai mare decât baza de date a minții conștiente în proporție de 10 miliarde la 1. În cartea sa, Factorul Einstein, arată că noi posedăm vaste resurse de memorare.

CURSUL DE PHOTOREADING

În cadrul cursului, asimilezi tehnica de PhotoReading ce poate fi descrisă drept un protocol, o succesiune de cinci pași, care se bazează pe două funcții ale creierului nostru: procesorul preconstient şi baza de date a minţii nonconștiente.

Descrierea exactă a pașilor se regăseşte aici.

Cursul se desfășoară pe parcursul a două zile, de obicei sâmbăta și duminica. Începe la ora 09:00 și se încheie între 17:00 și 20:00, în funcție de modul în care participanții asimilează tehnica.

Pe perioada celor două zile, participanții citesc cel puțin 4 cărți și mai multe articole.

Urmatoarea oportunitate este pe 16 – 17 noiembrie. Inscrierile se fac online sau telefonic. Detalii pe www.myphotoreading.ro.

Cititorii revistei retail-FMCG.ro beneficiaza de un discount de 10% pentru cursul de PhotoReading cu Connie Larkin. Pentru a accesa acest discount, folositi la inscriere codul  retail-FMCG.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

În perioada noiembrie – decembrie 2013, campaniile de publicitate de pe site-ul retail-FMCG.ro vor avea discounturi semnificative. Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *