ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica, lider național în industria frigului, către VINCI Energies

ROCA Investments, un brand Impetum Group, anunță finalizarea tranzacției prin care vinde Frigotehnica, lider național și regional pe piața soluțiilor de frig (furnizor de soluții complexe de frig pentru retail și domeniul industrial), către VINCI Energies, holdingul din România al gigantului VINCI, lider mondial în construcții și energie care înregistrează venituri totale de peste €50 miliarde, fiind activ în 120 de țări, cu peste 220.000 angajați. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și toate condițiile au fost îndeplinite de către părțile implicate, astfel încât tranzacția a fost finalizată în 26 noiembrie 2021.

Frigotehnica

„Ca în orice despărțire, încărcătura emoțională este intensă. Suntem mândri că am finalizat acest prim exit cu un important jucător global, îndeplinind misiunea ROCA Investments de a duce companiile în care investim la următorul nivel, misiune ce va continua şi după finalizarea acestei tranzacții.

Frigotehnica va începe un capitol nou de dezvoltare cu obiectivul de a deveni centru de excelență în frig în Europa Centrală și de Est. Performanța Frigotehnica din ultimii ani reprezintă un „certificat” al filozofiei noastre de business și de investiții, care presupune skin & soul in the game. Mulțumim tuturor colegilor și partenerilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în tot acest proces.” a spus Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Președinte al Consiliului de Administrație Frigotehnica.

Frigotehnica s-a numărat printre primele companii în care ROCA Investments a investit în anul 2018. Investiția a marcat începutul unei perioade de restructurare financiară, operațională și eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a căreia compania a devenit lider în industria frigului atât pe plan național cât și regional. Dacă în 2018, Frigotehnica avea o cifră de afaceri de €18 milioane, era supra îndatorată și înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste €32 milioane și are perspective de creștere spectaculoasă.

Exit-ul Frigotehnica

„Exit-ul Frigotehnica a fost un  proces complex și intens, un test de anduranță gestionat cu pasiune și perseverență de echipele ROCA Investments și Frigotehnica, închiderea cercului investițional fiind o performanță a echipei extinse. Dincolo de cifre și valori ale tranzacției, faptul că la capătul celălalt s-a aflat un jucător global de nivelul şi anvergura lui Vinci a impus un standard foarte înalt de transparență, compliance şi rigurozitate pe durata întregului proces şi a negocierilor, care pentru noi reprezintă repere ce ne vor ghida în tot ceea ce facem,” a spus Mirela Metea, Head of Legal și membrul al Consiliului de Administrație ROCA Investments.

Exiturile nu definesc modelul de business ROCA Investments, însă sunt realizate atunci când nivelul maximum de input ca investitor a fost atins într-o companie. Strategia ROCA Investments este dezvoltarea durabilă și susținerea companiei pe termen lung, iar toate deciziile de business sunt aliniate acesteia. Mai mult, componenta socială a proiectului și cea educațională construiește mai mult de atât. ROCA Investments creează un ecosistem menit să contribuie prin ceea ce face la dezvoltarea culturii antreprenoriale, însănătoșirea mediului de business și formarea unei noi generații de manageri.

În această tranzacție, ROCA Investments a fost asistată de consultanții Reff & Asociații și Lamontis .

roca frigo

ROCA Investments

ROCA Investments („ROCA”) este o companie care contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinindu-le să își dezvolte strategii de business prin care accelerează creșterea valorii lor pe termen lung. Astfel, ROCA contribuie la dezvoltarea culturii antreprenoriale bazată pe parteneriat și creează valoare în economia românească.

Pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane EUR, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane EUR și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (achiziție în curs de finalizare), unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România, BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how și pasiune. ROCA amplifică potențialul și accelerează creșterea companiilor și brandurilor românești, pentru ca visul multor antreprenori români să devină realitate.

Frigotehnica

Frigotehnica este un furnizor de soluții complexe de frig pentru retail și domeniul industrial, un brand 100% românesc, cu o tradiție de peste 72 de ani în industria frigului din Romania și regiune. Compania dezvoltă sisteme frigorifice la cheie, soluții integrate de frig pentru toate sectoarele de activitate și se implică pe fiecare segment din procesul dezvoltării unui proiect, de la consultanță, proiectare, execuție, construcție, până la instalare și mentenanță. Cu o abordare axată pe energy saving, Frigotehnica integrează sustenabilitatea în strategiile de business ale clienților săi.

Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina. Grupul Frigotehnica (compus din Frigotehnica România, Bulgaria, Ucraina și EcoClima) a fost evaluat la €15.7 mil de consultantul independent Veridio la 31 decembrie 2020.

Printre clienții săi se numără: Kaufland, Lidl, Profi, Auchan, Carrefour, Cora, Selgros, Metro, Penny (rewe), Mega Image, CTP Invest, Global Vision, Lidas, Danone, Bona Avis, Fox, Smithfield, Heineken, Tuborg, Havi Logistics, Caroli etc.

VINCI Energies

VINCI Energies este holdingul din România al gigantului VINCI, lider mondial în concesiuni, construcții și energie care înregistrează venituri totale de peste €50 miliarde, este activ în 120 de țări și are peste 220.000 angajați. VINCI Energies furnizează soluții personalizate pentru performanță, fiabilitate și securitate în: energie, instalații de încălzire, ventilație, aer condiționat, inginerie electrică și mecanică.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *