Next_Capitall

S-a lansat „Cumpără Informat”, agregatorul național de date de încredere despre produse

Asociația profesională de standardizare GS1 România, în parteneriat cu Guvernul României — Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, a lansat azi, 28 septembrie 2015, agregatorul național de date de încredere despre produse „Cumpără Informat”.

food-supermarketCatalogul naţional „Cumpără Informat” este o aplicaţie creată prin contribuţia membrilor GS1 (producători, distribuitori, importatori, titulari de marcă) şi se constituie în depozitul de informaţie structurată despre produsele oferite pentru vânzarea cu amănuntul către consumatorii români, garantată de proprietarul de marcă.

Credit foto: Shutterstock

“Eticheta digitală este un lucru important, suntem mai bine informați, dar noi, ca organ de control, putem să ne desfășurăm mai bine activitatea. Dacă se introduc date false pe eticheta digitală amenda este la fel ca și pentru cea clasică, considerându-se practică înșelătoare”, a arătat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Informaţiile sunt trecute pe eticheta digitală printr-o declaraţie pe proprie răspundere a producătorului. În prezent, prin intermediul aplicaţiei, pot accesa informaţiile numai posesorii de telefoane cu sistem de operare Android, cei de la GS1 România lucrând la extinderea aplicaţiei şi pentru celelalte sisteme. În prezent, în România există 23 de milioane de SIM-uri active.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » S-a lansat „Cumpără Informat”, agregatorul național de date de încredere despre produse

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: