Skanska a inaugurat prima pistă de alergare rooftop din România, pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București

Skanska, cel mai mare dezvoltator de clădiri de birouri din Europa, a inaugurat prima pistă de alergare rooftop din România. Pista are o lungime de 280 de metri și se află pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București, la o înălțime de 42,25 de metri. Pista de alergare de pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3, situate pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 6L, este prevăzută cu două benzi circulare care fac ocolul acoperișului, oferind o priveliște 360° asupra Bucureștiului.

Skanska

Alte cifre

Lungimea totală a pistei este de 340 de metri, incluzând și pistele cu trasee adiacente, iar cel mai mare traseu are 280 de metri. La construcția pistei, realizată de o companie specializată, s-au utilizat cca. 12 m cubi de tartan (cca. 13 tone), pe o suprafață totală de 904 mp. Pista de alergare a avut o perioadă de execuție de 4 săptămâni, a fost realizată doar după ce construcția propriu-zisă a clădirilor Campus 6.2 și 6.3 a fost finalizată complet și a avut un cost de aproape 180.000 de euro.

Clădirile din Campus 6 au 11 nivele, pista aflându-se astfel la o înălțime de aproximativ 42 metri, unde angajații pot alerga în aer liber, cu o perspectivă panoramică asupra întregului oraș. Stratul final al pistei este realizat din tartan certificat de către Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism pentru utilizare în toate competițiile atletice internaționale.

Mișcare în aer liber chiar de la birou

Starea de bine a angajaților reprezintă un aspect de care companiile și organizațiile au început să fie din ce în ce mai preocupate, la fel cum se întâmplă și la Skanska. Angajații care lucrează in cele 2 cladiri se pot bucura acum de mișcare în aer liber chiar de la birou sau se pot relaxa în zona special amenajată de lângă pistă, dotată și cu o masă de tenis.

„Skanska și-a asumat misiunea de a modela clădirile și comunitățile pe care le formează în moduri care ajută oamenii să prospere și să performeze la cele mai înalte standarde. Clădirile Skanska încurajează o cultură a sănătății și stării de bine, toate exprimate printr-o varietate de elemente inovatoare, așa cum este și pista de alergare de pe acoperișul Campus 6.2 și 6.3, prima pistă de alergare rooftop de pe o clădire de birouri”, spune Raoul Mihalca, Project Manager în cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska CEE în România.

Prima pistă de acest tip construită de Skanska

Pista de alergare rooftop din Campus 6 din București nu este prima de acest tip construită de Skanska. Printre capitalele din regiunea Europei Centrale și de Est în care Skanska a integrat acest tip de facilitate pentru angajați se numără Budapesta, unde pista urmează să fie finalizată odată cu livrarea clădirii H2Office și Praga, unde pista de alergare de 150 de metri de pe acoperișul clădirii Visionary a fost dată în folosință în 2018.

„Suntem bucuroși să putem vorbi astăzi despre un nou element inovator prin care se remarcă cele două clădiri din Campus 6 – pista de alergare de pe acoperiș. Finalizarea pistei a durat 4 săptămâni și în construcția ei s-au folosit 13 tone de tartan. Deși este o pistă de agrement, materialul de înaltă calitate utilizat pentru suprafața pistei este certificat de către Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism,” adaugă Igor Hristenco, Project Manager în cadrul diviziei de construcții a Skanska CEE în România.

Preocupare pentru mediul înconjurator și well-being

Skanska promovează integrarea activității fizice în viața de zi cu zi, oferind oportunități și sprijin pentru un stil de viață activ. Pe lângă noua pistă de alergat, arhitectura clădirilor Skanska oferă oportunități de mișcare chiar și la birou, precum și zone special gândite pentru relaxare și recreere.

De asemenea, Skanska încurajează mișcarea prin utilizarea mijloacelor de transport alternativ, punând la dispoziție servicii de închirere a bicicletelor sau stand-uri pentru parcarea bicicletelor personale ale angajaților care aleg un mijloc de transport mai sănătos, încărcătoare solare pentru trotinele electrice, cât și vestiare și dușuri.

Preocuparea Skanska pentru mediul înconjurator și well-being este recunoscută și de pre-certificarea LEED Gold, care atestă efeciența clădirilor din punct de vedere al consumului și strategiile sustenabile implementate de aceste clădiri și pre-certificarea WELL Silver, o confirmare a eforturilor Skanska de a construi un mediu care contribuie la îmbunătățirea nutriției, condiției fizice, stării de spirit și performanței ocupanților săi.

Skanska

Campus 6.2 și 6.3

Cele două clădiri Campus 6.2 și 6.3, construite de Skanska România pe parcursul a doi ani, sunt parte dintr-un ansamblu de 4 clădiri – complexul de birouri Campus 6, situat pe Bulevardul Iuliu Maniu (intersecția Apaca). Campus 6.2 și 6.3 sunt două clădiri independente din punct de vedere structural, două corpuri complet separate.

La finalul anului trecut, Skanska România a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3 către compania austriacă S Immo cu 97 de milioane de euro. Cele două clădiri de clasă A cu 11 etaje au o suprafață închiriabilă de 38.000 mp. Compania care va gestiona noua pistă de alergare, situată pe acoperisul clădirilor Campus 6.2 și 6.3, este noul proprietar S Immo.

Skanska Romania

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. În România, Skanska este reprezentată prin două divizii de business, care oferă servicii de construcţii şi dezvoltare comercială. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.

Unul dintre proiectele de referință ale companiei Skanska din România este noul sediu central Lidl România, una dintre cele mai sustenabile clădiri de birouri din România. Clădirea, inaugurată la începutul anului 2018, a fost proiectată pentru a îndeplini cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM, cel mai înalt standard de sustenabilitate și eficiență existent în industrie.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

2 comentarii la „Skanska a inaugurat prima pistă de alergare rooftop din România, pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București”

  1. Pingback: Pistă de alergare pe acoperișul unui clădiri din București. Proiect unic în România - newsromania.info

  2. Pingback: Știai de clădirea de birouri din București cu pistă de alergare pe acoperiș? • B365

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *