SMART Lighting & Installations, constructorul de spații comerciale, a finalizat un nou proiect pentru retailerul DOUGLAS

SMART Lighting & Installations, unul dintre cei mai importanți constructori de spații comerciale din România, care acoperă, printre altele, proiectarea și construcția de instalații și iluminat ambiental, a finalizat un nou proiect pentru retailerul Douglas. Noua Parfumerie Douglas s-a deschis în cadrul centrului comercial Afi Brașov la sfârșitul lunii octombrie.

SMART Lighting & Installations

SMART Lighting & Installations și-a început activitatea în 2007 cu servicii de proiectare și construcție pentru instalații electrice, iar în prezent compania oferă serviicii de Antreprenoriat General pentru realizarea de spații comerciale, proiectare și construcție de instalații și iluminat ambiental pentru imobile rezidențiale și nerezidențiale, modernizare de rețele electrice și design și amenajare de locuințe individuale.

Cu experiență in domeniul tehnic, în marketing și în managementul de proiecte, echipa SMART a realizat peste 270 de proiecte în țară și în afara acesteia, a alimentat cu energie electrică peste 4.000 de apartamente și a proiectat și montat sistemele de iluminat ambiental în cadrul unor ansambluri rezidențiale precum 19th, 20th, 21st Residence și Cloud 9. În plus, compania a modernizat peste 25 de km de rețea și a realizat proiecte de instalații tehnico-sanitare, termice, de ventilație și climatizare pentru o serie de cladiri rezidențiale și nerezidențiale.

Proiecte pe zona de retail

În 2008, SMART Lighting & Installations a avut primul proiect de construcție a instalației electrice din cadrul unui spațiu comercial. Opt ani mai târziu, numărul proiectelor de modernizare depășea 120.

„SMART nu s-a oprit la modernizare și în contextul unei strategii de dezvoltare interne a creat un nou serviciu – cel de amenajare de spații comerciale, respectiv de antreprenoriat general.  În 2014, compania a oferit primul serviciu de acest tip pentru construcția magazinului Douglas din cadrul Afi Palace Cotroceni. Acesta a fost începutul unui parteneriat de lungă durată cu retailerul, compania având în prezent, în portofoliul său, peste 25 de magazine Douglas.

Cu un management de proiect adecvat proiectelor de construcții, compania livrează proiectele la timp și conform nevoii clientului. Proiectele pentru clienții din retail se implementează ținând cont de părțile interesate și de cerințele acestora, de termenele de execuție scurte (cca. 60 de zile), de standartele de calitate impuse prin lege, dar și de calitatea lucrărilor efectuate.

De-a lungul anilor, echipa SMART a construit spații comerciale în intervale scurte de timp, a modernizat spațiile existente fără să afecteze activitatea curentă a magazinului, a oferit soluții unice pentru problemele de climatizare, detecție incendiu, instalația electrică, iar anul acesta au executat lucrări în condiții de forță majoră,” a declarat Georgiana Manea, Manager de Program SMART Lighting & Installations.

SMART Lighting & Installations

Un nou magazin Douglas, construit în condiții adaptate contextului actual

Criza generată de Coronavirus i-a obligat pe cei de la SMART să își adapteze soluțiile pentru retail la contextul actual. Astfel, magazinul Douglas din Afi Brașov este un exemplu în acest sens. Perioada medie de execuție a unui proiect de construcție de spațiu comercial este între 45 și 60 de zile. Închiderea centrelor comerciale în contextul situației de urgență din primăvara acestui an a crescut considerabil perioada de execuție. Adaptarea la noile cerințe legale, reducerea numărului de angajați prezenți în șantier, modificarea programului de muncă, limitarea contactului uman și chiar redefinirea scopului proiectului au fost doar câteva din provocările cu care s-au confruntat.

”Siguranța angajaților trebuie sa fie obiectivul „zero” al fiecărei companii.  În contextul actual, solicitarile clienților trebuie îndeplinite conform obligațiilor asumate și ținând cont de normele de protecție. Douglas Afi Brașov a fost un magazin construit pe perioada pandemiei și un proiect în care am oferit soluții sigure atât pentru angajați și client, cât și pentru restul părților interesate: de la furnizori, până la reprezentanții centrului comercial.

Deși a început în luna martie, din cauza pandemiei, termenul de livrare a rezultatelor a fost schimbat pentru luna octombrie. Ne-am adaptat noilor cerințe legale cu privire la siguranța angajaților, dar și la noile cerințe ale clientului, ca urmare a măririi spațiului comercial. Am redefinit scopul, am adaptat planul de riscuri și alături de o echipă de manageri de proiect, proiectanți, electricieni, constructori și instalatori am reușit să finalizăm un nou proiect pentru clientul nostru.”, a completat Georgiana Manea.

Proiectul Douglas Afi Brașov este al 27-lea proiect de amenajare pe care SMART Lighting & Installations îl oferă clientului Douglas.

SMART Lighting & Installations

Compania SMART Lighting & Installations oferă servicii de amenajare și modernizare spații comerciale pentru retaileri din orice domeniu, asigurând antreprenoriatul general al proiectului, dar și servicii de mentenață post proiect.

Mai multe informații pe www.smartlighting.rooffice@smartlighting.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *