Echipamentele de self-checkout de la ROPECO, soluția pentru optimizarea fluxului de vânzare, reducerea costurilor și îmbunătățirea serviciilor pentru clienții magazinelor

Prin intermediul soluțiilor de self-checkout pentru retail, clienții magazinelor își scanează și își plătesc singuri cumpărăturile, fără ajutorul unui casier, acestea fiind complet echipate pentru scanarea produselor și plata cu numerar sau card bancar.  

Compania ROPECO, principalul furnizor local de soluții și echipamente în domeniul procesării numerarului, dezvoltă în prezent proiecte de implementare a unor soluții de tip self-checkout, la mai multi clienți de top din retail-ul local.

Ropeco

„Lucrăm îndeaproape cu clienții noștri din retail, oferindu-le soluții unice, personalizate, inclusiv pentru zonele de checkout. Gama self-checkout oferită cuprinde echipamente moderne, modulare, ergonomice, cu diferite sisteme de plată integrate și interfețe prietenoase.

Automatizarea proceselor de cumparare nu reprezintă neapărat un trend ci este de fapt răspunsul industriei la principalele provocări cu care se confruntă în prezent retailerii, cum ar fi lipsa personalului, creșterea costurilor cu salarizarea, insatisfacția clienților, pe fondul creșterii timpilor de așteptare la casele convenționale, fraudele cu monedă falsă și multe alte probleme care își găsesc rezolvarea prin intermediul sistemelor de tip self-checkout „, au declarat reprezentanții ROPECO.

Soluții de self-checkout pentru magazinele de tip convenience, supermarket sau hypermarket, pot fi însoțite de soluții performanțe destinate fluidizării traficului de clienți în zonele de checkout, în același timp reducând la minim tentativele de furt.

Bazat pe un sistem avansat de senzori, sistemul poate urmări concomitent până la 200 de clienți, monitorizând interacțiunea acestora cu sistemele de tip self-checkout. Astfel, pentru a ieși din magazin, clienții care au achitat produsele la un sistem de tip self-checkout monitorizat nu vor mai fi nevoiți să scaneze un cod de bare. Sistemul nu reține date sau imagini ale clienților, principiul de funcționare făcându-l compatibil cu prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR).

Automatizarea plăților cu numerar – Glory CashInfinity

În majoritatea țărilor, plățile cu numerar au încă o pondere foarte mare din totalul plăților efectuate la comercianți, iar România nu face excepție. Odată cu răspândirea sistemelor de tip self-checkout, precum și a oportunităților generate de gestiunea numerarului (disponibilitate, securitate, vizibilitate), a apărut necesitatea integrării unor sisteme automatizate de plată cu numerar în zonele de checkout ale magazinelor, indiferent că este vorba de configurația tradițională (casă asistată de către un casier) sau cea de tip self-checkout (neasistată).

Răspunsul Glory, lider mondial în domeniul soluțiilor destinate procesării numerarului, a fost gama de echipamente CashInfinity pentru front-desk. Aceasta este o soluție completă, modulară, adaptată unor volume crescute de tranzacții cu numerar și adaptabilă pentru a fi integrată în orice sistem de plată: kiosk, self-checkout, desk etc. Utilizând principiul recirculării numerarului, soluția gestionează în mod eficient atât încasarea cât și dispensarea restului în bancnote și monede, sistemele avansate de verificare și autentificare a bancnotelor previnind orice tentativă de fraudă.

Grație designului modern și armonios, echipamentele Glory CashInfinity au fost în repetate rânduri premiate cu cea mai importantă distincție RED DOT DESIGN AWARD.

Dar mai presus de design stă tehnologia. Proiectate în Japonia, țară recunoscută pentru gradul înalt de perfecționare și automatizare, echipamentele Glory duc experiența de utilizare la un nivel nemaintâlnit în industrie, fie că vorbim de un utilizator neinițiat sau de unul profesionist.

Experiența de cumpărare la un sistem de tip self-checkout, dotat cu echipament de plată cu numerar Glory CashInfinity, este unică.

ROPECO

Compania ROPECO, prezentă pe piața din România de peste 25 ani, este principalul furnizor local de soluții și echipamente în domeniul procesării de numerar. Printre direcțiile de business existente în portofoliu, compania dezvoltă şi promovează pe piaţa din România și soluţii self-service/self-checkout dedicate sectorului de retail și nu numai.

Fondată în 1993, compania româno-elvețiană ROPECO oferă soluții și echipamente, care înglobează o înaltă tehnologie testată cu succes la nivel mondial, unui portofoliu de peste 5.000 de clienți, la nivel național.

ROPECO este un distribuitor autorizat și dedicat pentru mai multe companii globale, specializate în producția unor terminale și echipamente de mare performanță pentru industria bancară, de retail, logistică, industria IT, de procesare de documente sau reciclare de materiale (Glory, Konica Minolta, Ingenico, HSM, Zebra, Honeywell, Cab, Wertheim, etc).

www.ropeco.ro // tel. 0722.314.043 // e-mail. office@ropeco.ro

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Echipamentele de self-checkout de la ROPECO, soluția pentru optimizarea fluxului de vânzare, reducerea costurilor și îmbunătățirea serviciilor pentru clienții magazinelor

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: