Next_Capitall

Studiu iVOX: 1 din 2 români din mediul urban ar vrea să devină antreprenor

Potrivit studiului realizat de iVOX la începutul lunii martie, 70% dintre români consideră că antreprenoriatul reprezintă motorul creșterii economice. Prin comparație, activitatea marilor companii este apreciată doar de 2 din 10 români. De asemenea, dintre românii angajați, mai bine de jumătate (50,6%) ar dori să devină antreprenori. 34% dintre românii care sunt angajați se gândesc să își deschidă propria afacere, cu condiția să obțină finanțare de la o bancă.

Raiffeisen BankAstfel, ideea lansării propriului start-up devine o opțiune tot mai prezentă în planurile de viitor ale românilor.

Credit foto: Shutterstock

1 din 2 români declară că ar renunța la statutul de angajat, dar consideră că principalul obstacol pentru o afacere la început de drum este reprezentat de impredictibilitatea mediului fiscal și de nivelul ridicat al taxelor (74% dintre respondenți).

În contextul în care tot mai mulți dintre români sunt interesați să intre în lumea antreprenoriatului, Raiffeisen Bank a lansat, de curând, cea de a doua ediție a programului factory by RAIFFEISEN BANK, competiție care pune la dispoziția startup-urilor finanțări de până la 50.000 de euro. Astfel, în luna martie, românii care se gândesc serios la deschiderea propriei afaceri își pot înscrie ideea în competiție si au șansa de a-și pune planurile în aplicare.

„Rolul programului factory by RAIFFEISEN BANK este de a oferi finanțarea necesară antreprenorilor din România care au un plan bun de afaceri si perspectiva dezvoltării lui. Firmele mici, antreprenoriale, reprezintă un pilon important din economia unei țări și atat noi, ca bancă, cât și antreprenorii, avem responsabilitatea de a investi în afaceri care aduc un beneficiu comunităților din care facem parte”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Ce tipuri de afaceri ar porni românii?

Dacă ar lua decizia de a porni propriul business, cei mai mulți dintre români, 36,75%, ar alege să îl construiască de la zero, folosindu-se doar de cunoștințele acumulate până în prezent. Aproape la fel de mulți, 33,44%, ar da o șansă propriilor hobby-uri și ar investi în dezvoltarea unei afaceri care să le pună în valoare competențele dezvoltate. Pe de altă parte, mai puțin de 14% dintre români consideră că, dacă ar intra în lumea antreprenoriatului, ar achiziționa o franciză sau ar duce mai departe o afacere de familie.

„Antreprenorii trebuie să știe că participarea la un program dedicat finanțării startup-urilor, cum este factory by RAIFFEISEN BANK, le oferă nu doar oportunități financiare, ci și șansa de a dezbate planul de afaceri cu o echipă de profesioniști. Astfel, antreprenorii vor ști de la început, care sunt avantajele, dar și responsabilitățile pe care o eventuală finanțare le atrage după sine. Prin factory by RAIFFEISEN BANK, ajutăm afacerile să prindă viață, într-un mod responsabil”, a adăugat Raluca Nicolescu.

Raiffeisen Bank își propune să rămană alături de antreprenori în dezvoltarea lor personală și a afacerilor finanțate de bancă, prin acces la specialiști din diferite domenii, în functie de nevoile specifice ale clienților.

Etapele pentru finanțarea startup-urilor

Finanțările oferite startup-urilor vor fi acordate de Raiffeisen Bank prin programul COSME, cu garanție de la Fondul European de Investiții. Competiția factory by RAIFFEISEN BANK se defășoară în 3 etape:

<> înscrierea proiectelor (aflată în desfășurare până pe 31 martie)

<> evaluarea proiectelor de către o comisie de specialiști (2-21 aprilie)

<> susținerea propriului proiect (de către finaliști) în fața unui juriu (3-30 mai).

Proiectele finanțate prin program vor fi anunțate la 31 mai și celebrate în cadrul Galei Factory, în luna iunie.

Mai multe detalii despre competiție puteți găsi pe www.raiffeisenfactory.ro.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România, susţine peste 91.000 de companii să-şi dezvolte afacerile şi este banca pe care au ales-o peste 2 milioane de clienţi persoane fizice.

La 30 septembrie 2018, banca avea 5.037 de angajați, 425 de agenții în toată țara, o rețea de peste 930 de ATM-uri, aproximativ 19.300 de POS-uri și 210 mașini multifuncționale.

Despre studiu iVOX:

Eșantionul studiului este compus din ​1.954 respondenți​ și reproduce din punctul de vedere al  principalelor caracteristici structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din  România, aşa cum decurge din cercetarea Gallup „Piaţa serviciilor de acces la Internet”,  realizată la cererea ANCOM (Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii).

Prin urmare, rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare,  populaţiei utilizatorilor de Internet din România, adulți, studii medii și superioare, din mediul  rural sau urban.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,078 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Studiu iVOX: 1 din 2 români din mediul urban ar vrea să devină antreprenor

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: