Care au fost cei mai activi advertiseri din FMCG în luna martie 2013?

European Drinks, Procter&Gamble şi Reckitt Benckiser sunt advertiserii cu cea mai mare vizibilitate în media, în luna martie, potrivit mediaTRUST, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de monitorizare.

În clasamentul celor mai activi advertiseri, realizat în funcţie de numărul de spoturi publicitare difuzate de canalele media, European Drinks ocupă locul întâi cu un număr de 9.148 de reclame, având un cost Rate Card de 30,2 milioane de euro.

Procter & Gamble ocupă poziţia secundă cu 8.471 de reclame difuzate, având o campanie de promovare mai puţin agresivă decât European Drinks. Pe locul trei în topul celor mai vizibili advertiseri se află Reckitt Benckiser cu 8.253 de reclame, cu un Rate Card de 13,1 milioane de euro.

 Top 20 cei mai activi advertiseri

 Raportul mediaTRUST conţine şi o distribuţie a reclamelor pe surse media. Putem observa că presa scrisă este utilizată din în ce în ce mai puțin pentru promovarea reclamelor, punându-se accentul pe posturile de televiziune și radio. În perioada 1-31 martie 2013, 225.382 de reclame au fost difuzate la posturile de televiziune, 41.933 la radio, iar 5.777 în presa scrisă.

În ceea ce privește advertiserii aflaţi pe primele locuri în clasament, distribuția spoturilor publicitare este realizată în felul următor. Astfel, campania publicitară realizată de European Drinks este vizibliă în mod deosebit pe posturile de televiziune N24 şi Naţional TV. Acest lucru se datorează faptului că cele două posturi de televiziune și compania European Drinks au acționari comuni. În presa scrisă a fost vizată România Liberă, care a publicat două reclame.

Campania Procter&Gamble a avut mai multe difuzări la posturile de televiziune Acasă TV (2.148 reclame), Antena 2 (1.077 reclame) şi PRO TV (813 reclame). În presa scrisă, Pro Tv Magazin a publicat 9 reclame, Ce se întâmplă doctore – 8 reclame și revista Mami – 6 reclame.

Reckitt Benckiser a mizat mai mult pe posturile B1TV (1.754 reclame), Realitatea TV (1.672 reclame) şi Antena 2 (1.095 reclame) și o singură reclamă în revista Tabu.

Potrivit numărului de reclame înregistrate pe canalele media pe parcursul lunii martie, 2013, sectorul Alimentar a numărat 56.884 spoturi. Sectorul Farmaceutic ocupă poziţia a doua cu 46.493 de reclame, iar locul trei este ocupat de sectorul Comerţ – 31.944 de reclame difuzate.

În cadrul sectorului Alimentar, advertaiserii cu cea mai mare vizibilitate sunt European Drinks, Kraft Foods şi Nestle. Cele mai agresive campanii de promovare în sectorul farmaceutic le-au avut Reckitt Benckiser, Biofarm şi Health Advisors. Rewe, Lidl şi Dante Internaţional ( eMag), sunt advertiserii cel mai bine promovaţi la categoria Comerţ.

În funcţie de numărul de spoturi difuzate, sectorul Media este reprezentat de Pro TV, SRT (Societatea Română de Televiziune) şi Antena TV. În ceea ce priveşte sectorul media, trebuie precizat faptul că o mare parte din reclamele monitorizate sunt self promotion.

Top advertiseri pe sectorPentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *