Studiu Leonidas: E în avantajul bărbaților să se gândească la ciocolată atunci când aleg un cadou

Bărbații care aleg să ofere în dar unei femei o cutie cu ciocolată au 41% șanse să o cucerească prin răsfăț, 21% să fie văzuți ca sinceri și 52% să fie considerați chic și moderni.

32% dintre femeile din studiu consideră că bărbatul care oferă cadou ciocolată le apreciază cu adevărat, iar bărbații care oferă astfel de cadouri sunt percepuți ca fiind atenți la nevoile femeilor de către 42% dintre respondente. În schimb, doar 23% dintre femei consideră același lucru despre flori.  Studiul arată că ciocolata este oferită de bărbații care vor să iasă din convenționalul gest al oferirii florilor și vor să arate iubitei că o apreciază.

Ciocolata este considerată un afrodisiac, și mai mult decât atât, femeile care primesc cadou praline de ciocolată simt că sunt mai prețuite decât femeile care primesc flori. Florile sunt percepute mai mult ca un accesoriu, o extensie a cadoului. Ciocolata, în schimb, inspiră răsfăț, finețe și e un cadou care arată prețuire pentru persoana care îl primește. Avem foarte mulți clienți care revin în fiecare an, chiar dacă anul precedent au oferit tot praline Leonidas. Preferă să schimbe tipul de cutie și modul de prezentare, dar să păstreze calitatea produselor noastre”, spune Ion Codreanu, master francizor Leonidas în România.

Ciocolata este considerată un cadou sincer de către 21% dintre femei, pe când florile sunt considerate un cadou sincer de doar 15% dintre acestea. Mai mult, 40% dintre femei consideră sinceritatea o caracteristică obligatorie a bărbatului ideal, conform unui studiu Cult Market Research. În privința tipului de cadou, femeile primesc frecvent ciocolată (19%), bijuterii (15%) și îmbrăcăminte (9%), ocazional însoțite de flori.

Anul trecut, Leonidas Ciocolată Belgiană (www.ciocolatabelgiana.ro) a vândut în prima săptămână din martie aproximativ 1,5 tone de praline de ciocolată, o creștere de 20% față de perioada similară a anului precedent. Cel mai căutat cadou este asortiment-ul Clasic Ballotin 250g, iar aproximativ 60% dintre cei care cumpără praline de ciocolată pentru a le oferi în această perioadă sunt bărbați.

Leonidas Ciocolată Belgiană este prezent în România cu patru ciocolaterii, dintre care două în București (zonele Piața Dorobanți și Calea Victoriei) și câte una în Iași și Brașov. Planul de extindere în 2015 include lansarea unei ciocolaterii Leonidas Chocolate&Coffee la Cluj Napoca, iar proiectul este programat să demareze în următoarele luni.

Studiul Leonidas Ciocolată Belgiană a fost efectuat de Cult Market Research în februarie 2015 pe un eșantion reprezentativ la nivel național.

Infografic Leonidas Martie 2015

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

2 comentarii la „Studiu Leonidas: E în avantajul bărbaților să se gândească la ciocolată atunci când aleg un cadou”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 2 - 6 martie 2015

  2. Pingback: Îndrăgostiți de ciocolată | Leonidas - Ciocolată Belgiană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *