Studiu: O treime din populația urbană consumă dulciuri fără zahăr (INFOGRAPHIC)

În perioada aprilie – mai a anului 2021, echipa IZI data, cu sprijinul agenției de consultanță strategică Noeland, a realizat un studiu despre consumul produselor fără zahăr și cum a evoluat trendul de alimentație sănătoasă în pandemie. 3 din 10 români din mediul urban consumă (și) dulciuri fără zahăr, tinerii sunt fruntașii clasamentului când vine vorba de alternative la zahăr, cum influențează nivelul de educație preferința pentru alternativele fără zahăr sunt principalele concluzii ale studiului.

3 din 10 români din mediul urban consumă (și) dulciuri fără zahăr

Studiul ne arată că românii din mediul urban sunt deschiși către consumul de dulciuri fără zahăr procesat, cu alternative la zahăr. Mai exact, din total eșantion observăm că 30% dintre ei au ales să cumpere produse fără zahăr în ultimele 3 luni.

Tinerii sunt fruntașii clasamentului când vine vorba de alternative la zahăr

Dintre consumatorii de dulciuri fără zahar, 38% dintre consumatori au între 15-24 de ani, iar alți 38% se încadrează în categoria de 25-34 de ani. Procentele scad ușor odată cu înaintarea în vârsta, astfel avem 32% pentru categoria 35-44 de ani și doar 23% la românii de peste 44 de ani.

În același timp, studiul ne arată că 35% dintre cei care au mâncat produse fără zahăr în ultimele 3 luni sunt necăsătoriți. Sunt mai numeroși și cei fără copii, aceștia reprezentând 52% din rândul celor care au optat pentru acest gen de produse.

Influențează nivelul de educație preferința pentru alternativele fără zahăr?

Nivelul de educație este un alt criteriu care influențează preferința pentru alternativele fără zahăr. Din totalul popuției, cei cu educație medie și inferioară aleg mai rar alternative la zahar decât cei cu studii superioare (25% vs 34%).

De asemenea, există și diferențe de gen când vine vorba de consumul produselor fără zahăr. Remarcăm că dintre consumatori 54% sunt femei și 46% bărbați.

Consumul de produse fără zahăr mai este influențat, conform studiului, și de nivelul de calificare profesională. Astfel, doar 22% dintre gulerele albastre (respondenți cu meserii calificate ce presupun muncă fizică, manuală) consumă produse fără zahăr, față de gulerele albe (respondenți cu studii superioare și joburi care presupun o muncă de birou) care scorează un procent de 45%.

fără zahăr

Despre studiu

Studiul a fost realizat pe o populație digitalizată, reprezentativ urbană de 1.022 chestionare CAWI (Computer Assisted Web Interviews), pe un eșantion de respondenți cu vârste de peste 14 ani din toată România, cu o eroare de eșantionare de 3%.

IZI data

IZI data este o agenție de studii de piață al cărei scop este să democratizeze cercetarea de piață, făcând-o ușor de folosit și de înțeles, atât pentru branduri consacrate, dar mai ales pentru start-ups, antreprenori, ONG-uri și antreprenori sociali. IZI data utilizează instrumente agile, intuitive precum și cele de tip DIY.

Noeland este o agenție de consultanta strategica și design de brand fondată în 2008, a cărei echipă funcționează ca o comunitate de specialiști în discipline complementare, precum media planning, web development, antropologie, sociologie, arhitectura etc, alcatuind echipe dedicate pentru fiecare proiect.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *