Next_Capitall

Studiu: românii alocă aproape 300 de lei pentru cadouri de Moș Niculae

Bugetul alocat în acest an pentru achiziţionarea cadourilor pe care le aduce Moş Nicolae va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, similar cu cel de anul trecut (290 lei), iar dulciurile şi jucăriile vor fi cele mai întâlnite daruri în ghetuţe, arată un studiu de piaţă realizat de Mednet Marketing Research Center.

1Potrivit studiului, la întrebarea ‘Ce gen de cadouri veţi cumpăra anul acesta cu ocazia zilei de Moş Niculae?’, 54,4% dintre respondenţi au răspuns dulciuri/cafea, iar 37,9% jucării.

‘Chiar dacă nu au obţinut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt menţionate şi nuieluşele dăruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, însă a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri, cum ar fi cărţile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenţionează să cheltuiască cu această ocazie între 100 şi 250 lei’, se precizează în documentul citat.

În aproape 80% dintre familiile orăşenilor intervievaţi va poposi Moş Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor iar comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intenţionează să cumpere cadouri cu această ocazie este constant.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 – 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de 3,46%.

Sursa: AGERPRES

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Studiu: românii alocă aproape 300 de lei pentru cadouri de Moș Niculae
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: