TCC Global a preluat compania Summit

TCC Global, lider global al pieței de retail marketing, a achiziționat compania Summit, specializată în retail-ul online. Acest parteneriat are scopul de a crea o nouă generație de programe de marketing digital pentru lanțurile comerciale.

TCC GlobalTranzacția, derulată cu sprijinul firmei de consultanță Livingstone, are rolul de a adăuga expertiza Summit în retail online la experiența TCC și de a consolida astfel capacitățile de engagement digital ale companiei.

TCC Global a avut o cifră de afaceri de peste €500 de milioane în 2015, iar Summit a avut un profit de £47 milioane în același an.

TCC Global a fost fondată în 1991 de Richard Beattie, președintele grupului. Astăzi, TCC Global desfășoară campanii în peste 70 de țări și are 34 de birouri în toată lumea. Unul dintre cei mai mari jucători pe piața de programe de fidelizare pentru retaileri, TCC este unul dintre liderii globali în dezvoltarea campaniilor care generează creșterea vânzărilor în mod sustenabil și îmbunătățirea valorii de brand a clienților săi, retaileri internaționali de top precum Tesco, Carrefour, Lidl, Aldi, Woolworth Australia și 7-Eleven, Mega Image, OMV, Billa. TCC Global colaborează cu o serie de parteneri pentru implementarea campaniilor sale, inclusiv cu branduri renumite la nivel global precum Disney, MasterChef, Warner Bros, Pyres și furnizori importanți din sectorul FMCG.

Compania Summit a fost lansată în 2000 de către Hedly Aylott, actualul CEO, și a ajuns la peste 160 de angajați în trei locații din Europa. Rcapital a investit în Summit în 2015, accelerând astfel creșterea companiei. Specialistul în retail care a transformat oferta online a unor clienți precum Jaguar, Land Rover, Peugeot, Argos, Reckitt Benckiser și Carpetright, vine cu o inovație privind informațiile din domeniul marketingului: platforma Forecaster dezvoltată de Summit în 2015, care oferă date dintr-o multitudine de surse și aplică modele statistice complexe pentru a putea prezice vânzările generate de orice investiție în marketingul online.

Mariajul dintre TCC Global și Summit ne va ajuta să revoluționăm felul în care facem astăzi cumpărături: împreună vom transfera know-how-ul din cea mai sofisticată piață din punct de vedere al digitalizării, Marea Britanie, peste tot în lume. Expertiza Summit va ajuta TCC Global să livreze campanii și mai puternice pentru clienții săi. Punctul forte al nostru îl reprezintă specialiștii și fondatorii companiei, care vor rămâne în continuare în echipă”, a spus Hedley Aylott, cofondator și CEO al Summit.

Pentru TCC Global este fundamental să înțelegem cumpărătorul. În noua lume a retailului unde online-ul se integrează perfect cu comerțul tradițional este mai important ca niciodată să oferi cele mai bune soluții și mai ales pe acelea care se adresează întregului lanț valoric. Adăugăm în portofoliul TCC Global mai multe platforme de interacțiune digitală, astfel că expertiza Summit în retailul online și analiza datelor va fi cu adevărat valoroasă. Împreună cu aceasta, vom livra o expertiză de neegalat pieței de retail”, a spus Manfred Litschka, director regional de vânzări la TCC.

Aceasta este încă o inovație care vine în sprijinul clienților noștri, după achiziția Gametation în 2015. Un obiectiv al expansiunii Summit este să își crească operațiunile la nivel global. Această fuziune se potrivește perfect cu viziunea noastră de a ne asista clienții în a-și menține și a-i răsplăti cei mai buni clienți, atrăgând noi cumpărători și dezvoltând platforme digitale de interacțiune pentru a beneficia la maximum de bazele de date și a crea soluții de marketing customizate de-a lungul întregului lanț valoric, atât online cât și offline.”, a mai spus Litschka.

Daniel Domberger, partener în firma Livingstone, a adăugat: “A fost un interes intens pentru Summit dar TCC Global a avut cea mai bună viziune pentru companie și a identificat oportunitățile de transformare pe care le putea realiza cu ajutorul Summit. Fără îndoială va fi un parteneriat de mare succes.

Jamie Constable, CEO la Rcapital, a declarat: “Calitatea îmbunătățită a produselor digitale ale Summit este evidentă. Sunt încântat atât pentru TCC Global cât și pentru Summit și mai ales pentru viitorul împreună.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *