Testo: sfaturi pentru o mai bună prăjire a alimentelor

Testo, lider mondial în tehnologia de măsurare portabilă și un important producător de instrumente de măsură pentru o gamă largă de aplicaţii în industria alimentară şi în domeniul comercial, prezintă clienţilor săi din sectoarele HoReCA, Food Service sau Gastronomie o serie de recomandări pentru o mai bună prăjire a alimentelor, în contextul în care acest proces depinde în întregime de calitatea uleiului.

Directiva privind nivelul de acrilamidă în produsele alimentare

Acrilamida periculoasă se formează în timpul coacerii, rumenirii sau prăjirii de cereale, cafea sau cartofi. Această substanță este considerată cancerigenă și ar trebui redusă în conformitate cu Directiva UE (UE) 2017/2158, care este în vigoare încă de la începutul anului 2018. Producătorii de alimente, precum și restaurantele și operatorii de fast-food trebuie să ia măsuri pentru a îndeplini cerințele și pentru a evita problemele la monitorizarea alimentelor.

În Germania de exemplu, Ministerul Federal al Agriculturii și Alimentației (BMEL) vine cu o serie de recomandări cu privire la prăjirea în profunzime:

  • Temperatura de prăjire să nu depășească valoarea de 175°C. Să se verifice temperatura prin utilizarea unui termometru pentru grăsimi achiziționat de la un distribuitor autorizat.
  • Procesul de prăjire să fie cât mai scurt. Iar acest proces se va finaliza în momentul în care produsele prăjite capătă culoarea maro-auriu. Cartofii prăjiți trebuie să capete culoarea maro numai la vârfuri.
  • Să se prăjească în porții mici. Maxim 150 de grame pentru fiecare procedură de prăjire în profunzime. Raportul ar trebui să fie de aproximativ 100 de produse prăjite la 1 litru de ulei.
  • Cartofii tăiați mai gros conțin mai puțină acrilamidă decât cei subțiri.

Din motive de siguranță, compania Testo recomandă măsurarea temperaturii fără contact. Măsurarea temperaturii în ulei fierbinte poate fi periculoasă. Se poate măsura cu precizie uleiul fierbinte de la o distanță sigură, fără contact și fără riscuri, folosind un termometru cu infraroșu, cum ar fi testo 104-IR.

TestoSfaturi de la Testo pentru o mai bună prăjire a alimentelor

Indiferent ce alegeți să prăjiți, totul depinde de calitatea uleiului.

Cu ajutorul sfaturilor de la Testo, uleiul de gătit rămâne proaspăt mai mult timp, consumul de ulei este redus și alimentele prăjite sunt mai gustoase și mai sănătoase. Citiți aici despre calitatea uleiului de gătit.

Iată câteva dintre sfaturi:

  • Friteuze separate pentru pește – cartofi – carne/pasăre – legume. Decongelați puțin alimentele congelate
  • Uscați alimentele ude
  • Scuturați excesul de pesmet înainte de prăjire
  • Sărați/ asezonați DUPĂ prăjire
  • Adăugați ulei proaspăt cu regularitate
  • Supravegheați întotdeauna temperatura și termostatul.

Iar pentru și mai multe sfaturi utile despre prăjirea alimentelor, Testo a pregătit un ghid gratuit, pe care să îl puteți imprima și folosi în bucătăria dvs. zilnic.

Descărcați materialul gratuit de aici.

Testo

Testo, expert în tehnologia de măsurare, lider pe piața mondială a tehnologiei de măsurare portabilă și un jucător important în managementul digital al calității pentru siguranța alimentelor, are o experiență de 60 de ani pe piața de profil. Brandul Testo este unul recunoscut pe plan internațional, iar deschiderea filialei din România în 2011 a reprezentat un pas natural în evoluția companiei. Testo România este prezentă pe piața românească atât prin cele două birouri din Cluj-Napoca și București cât și prin partenerii de distribuție din toată țara.

Mai multe informații pe www.testo.com/ro // e-mail: solutions@testo.ro // tel. +40 720 533171


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *