Up România (fosta Cheque Dejeuner) emite tichete de masă electronice

În urma adoptării proiectului de Hotârăre privind acordarea tichetelor de masă în format electronic, Up România anunță că va emite cardurile de masă Cheque Dejeuner. Acestea vor circula în paralel cu tichetele de masă pe hârtie, alegerea formatului fiind la aprecierea angajatorului.

Elena Pap, Director General Up Romania

„Introducerea tichetului de masă electronic este un pas natural în evoluția pieței din România, acest format fiind utilizat în alte țări de mai mult de un deceniu. Grupul Up are o experiență de peste 15 ani în lucrul cu acest suport, ceea ce ne oferă un know-how solid și o serie de proceduri care ne ajută să simplificăm procesul de implementare pentru piața din România. Suntem pregătiți în orice moment să emitem tichetele de masă în format electronic, în acest moment așteptăm doar obtinerea licenței, o etapă obligatorie pentru absolut toți emitenții acestor produse”, spune Elena Pap, Director General Up România.

Tichetele de masă în format electronic Cheque Dejeuner, emise de Up România, se vor supune acelorași norme, precum tichetele în format fizic. Acestea au aceeași valoare nominală, stabilită prin lege (în prezent, 9.35 lei), se acordă după aceleași reguli – câte 1 tichet pentru fiecare zi lucrătoare sau interval de 8h (în cazul angajaților care lucrează în ture), sunt destinate exclusiv achiziționării produselor alimentare, parcurg etape similare din punct de vedere al procesării comenzii și respectă restricțiile privind interdicția achiziționării de produse nealimentare, țigări sau băuturi alcoolice.

Tichetul de masă în format electronic va fi emis sub forma unui card ce nu va putea fi însă folosit precum un card bancar pentru retragerea de numerar de la bancomat. Cardul va putea fi utilizat pentru plăți în rețeaua partenerilor care au contract de acceptare la plata tichetelor de masă pe suport electronic încheiat cu Up România și va oferi o serie de avantaje, precum posibilitatea utilizării unor fracții din valoarea tichetului de masă”, adauga Elena Pap.

În ceea ce privește beneficiile pentru angajatori, tichetele de masă electronice oferă oportunitatea introducerii unui nou instrument de plată pentru recompensarea angajaților și presupun  operațiuni de distribuire doar în momentul emiterii inițiale a suportului electronic. Pentru magazine, aceste tichete de masă electronice aduc decontarea imediată a sumelor utilizate.

Tichetul de masa electronic de la Up România va fi emis in parteneriat cu MasterCard și este un card de tip contactless, cu tehnologie sigură și modernă, care oferă utilizare rapidă la comerciantii ce afișează sigla PayPass, pentru plata sumelor mai mici de 100 de lei, fără a mai fi nevoie de introducerea codului PIN.

Activarea cardului Cheque Dejeuner, precum și accesarea informațiilor despre sold, se pot face prin platforma online, din spațiul personal dedicat fiecărui utilizator, pe baza unui username și a unei parole. Tichetele de masă în format electronic Cheque Dejeuner vor putea fi utilizate, la fel ca și tichetele în format fizic, pentru plăți într-o rețea națională de parteneri afiliați.

Anul trecut, Up România a desfășurat un studiu pentru sondarea opiniilor managerilor români referitoare la iminenta introducere a tichetelor de masă în format electronic. Studiul calitativ realizat în randul managerilor români care acordă tichete de masă, și-a propus să investigheze cum este perceput noul suport electronic, precum și care sunt avantajele și barierele identificate de angajatorii români în introducerea acestui instrument electronic.

La capitolul beneficii, angajatorii menționează, din punct de vedere al așteptărilor, reducerea activităților interne de distribuire a tichetelor. Aceștia văd o posibilitate reală de a asocia tichetele de masă în format electronic cu campanii de responsabilitate socială corporativă, prin comunicarea atitudinii responsabile față de mediul înconjurător. La celalălt pol, managerii români au și reticențe determinate de modul de implementare a noilor proceduri, rețeaua restransă de afiliați sau costurile suplimentare pe termen scurt.

În România, tichetele de masă reprezintă principalul beneficiu extra-salarial, asigurând productivitatea crescută și o masă sigură propriilor angajați. Prin acordarea tichetelor de masă, angajatorul beneficiază de economii de până la 40%, datorită facilităților fiscale.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Up România (fosta Cheque Dejeuner) emite tichete de masă electronice

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: