ZaharulOradea

Up România va emite tichete de masă în valoare de 9.41 lei

Conform unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, valorea tichetelor de masă a crescut de la 9.35 lei la 9.41 lei.

up romania1Modificările au intrat în vigoare începând din luna mai, pentru comenzile acestei luni, Up România (fostul Chèque Déjeuner) fiind pregătit să emită tichetele de masă cu noua valoare.

Valoarea tichetului de masă se indexează în funcție de evoluția indicelui prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare.

Studiile de piață din ultima perioadă au demonstrat că era necesară o creștere a valorii nominale a tichetelor de masă pentru a putea acoperi costul unei mese de prânz sănătoase. Este, deci, un pas natural, așteptat atât de către emitenți, cât și de către clienții noștri și angajații lor. Noi suntem pregătiți să emitem tichetele cu noua valoare și, de asemenea, să oferim informațiile legislative și fiscale necesare clienților noștri.„, a declarat Elena Pap, Director General Up România.

Tichetul de masă este cel mai popular beneficiu extra salarial din România, unde apropape 2 milioane din cei 4.2 milioane de angajaţi, primesc tichete de masă. Conform legislaţiei din România angajatorii pot acorda salariaţilor cu contract individual de muncă un tichet de masă cu valoarea de 9,41 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată.

Tichetele de masă vor fi în curând disponibile în România şi în format electronic, imediat ce cadrul legislativ va permite emitenţilor să comercializeze şi acest suport.

În urma unei analize a volumelor tichetelor de masă acordate de către angajatori, efectuată de către Up România, s-a observat o creștere de 3,4% a valorii nominale a tichetelor de masă, faţă de primul trimestru al anului 2014.

Analiza a evidențiat şi cele mai importante motive pentru care angajatorii din România aleg tichetele de masă: dorința de a motiva, fideliza și recompensa personalul printr-un pachet de beneficii extra-salariale atractiv, dovada aprecierii față de angajat, dar și deductibilitatea fiscală a tichetelor de masă, un avantaj important pentru angajator.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,058 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Up România va emite tichete de masă în valoare de 9.41 lei

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: