Carrefour anunță creșteri salariale pentru 95% dintre angajații săi de bază din magazine

Carrefour a decis, împreună cu partenerii sociali, creșteri salariale pentru 95% dintre angajații săi de bază din magazine. Decizia, luată împreună cu sindicatele și reprezentanții angajaților din magazine, face parte din noua strategie de dezvoltare a unuia dintre cei mai dinamici angajatori din zona de retail din România, strategie care se bazează pe siguranța, independența și inițiativa angajaților săi.

IMG-4999Carrefour anunță 2016 ca un moment decisiv de creștere, prin extinderea și diversificarea ofertei, serviciilor, dar și infrastructurii de magazine, confirmată și de semnarea acordului de achiziție a societăţii Billa România. În contextul dinamic și plin de provocări din piața muncii, Carrefour, împreună cu partenerii săi sociali (Sindicatul Salariaților din Carrefour/ Artima și Federația Sindicatelor din Comerț), consideră drept prioritară asigurarea unui mediu de lucru stabil, previzibil, echitabil și competitiv.

Creșterile salariale medii, aplicabile începând cu 1 februarie 2016, variază între 16% și 21 %, în funcție de strategiile de dezvoltare regională și sectorială.

În plus, Carrefour oferă în continuare salariaţilor săi un pachet semnificativ de beneficii care conține: tichete de masă în valoare brută de aproximativ 197 lei / lună, acordate din prima zi de muncă, asigurare de sănătate, primă de vacanță, prime de fidelitate, cupoane de magazin pentru sărbătorile de Paști, Crăciun sau pentru alte evenimente speciale, ajutoare financiare și zile de concediu suplimentare pentru evenimente deosebite din viețile angajaților.

În divizia hypermarket, creșterea salarială de care vor beneficia 95% dintre angajații de bază din magazine s-a realizat prin semnarea unui act adițional, cu șase luni înainte de expirarea termenilor prezentului contract colectiv de muncă.

Descoperă oferta completă a electrocasnicelor Bosh

„Dialogul social în Carrefour este, din punctul meu de vedere, cel mai bun din retailul românesc. Faptul că întreaga companie se preocupă de modul în care se întâmplă acest dialog, de problemele ridicate de angajați, de felul în care acestea sunt rezolvate, conduce la o atmosfera de lucru mult mai bună decât în alte companii. Salut inițiativa Carrefour de a demara aceste negocieri la început de an. Am ajuns împreună la un rezultat care mă bucură foarte mult”, a declarat Vasile Gogescu, Președintele Federației Sindicatelor din Comerț, la întâlnirea cu reprezentanții sindicali și directorii de magazine care a avut loc la finalul lunii ianuarie.

În divizia de supermarketuri, deși sindicatul angajaților nu are reprezentativitate formală, Carrefour s-a întâlnit cu delegații acestuia și cu reprezentanți ai angajaților. Împreună au agreat creșteri salariale aplicabile din 1 februarie 2016, cu 6 luni înainte de data la care acestea aveau loc de obicei, creșteri care ating tot aproximativ 95% dintre angajații de bază din magazine.

„Promisiunile respectate față de clienți trebuie să înceapă cu o promisiune respectată față de angajații noștri. Creșterile salariale asumate în avans reflectă angajamentul ferm de a dezvolta, diversifica și a crește pe toate palierele, dar și de a ne întări poziția de lider în domeniul resurselor umane”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director Executiv, Carrefour România. „Obiectivele noastre de dezvoltare țin de o echipă unită care să-și înțeleagă viitorul în companie, deoarece curajul și inovația nu pot exista fără încredere. Consultarea sindicatului și a tuturor partenerilor sociali este un gest de normalitate și responsabilitate”, a continuat el.

„Carrefour a inițiat reforme majore în relația sa cu angajații actuali și cu cei care-și doresc un loc de muncă sigur în cadrul companiei, iar în 2016 vrem să confirmăm că suntem unul dintre cei mai dinamici angajatori din piață. Siguranța locului de muncă, transparența și flexibilitatea sunt condiții obligatorii pentru a crea un mediu de lucru unde oamenii să se simtă bine, să fie performanţi și să inoveze. Prin relația onestă și proactivă cu sindicatele și partenerii noștri sociali vrem să arătăm încă o dată colaboratorilor noştri prezenţi şi viitori că resursele umane sunt despre și pentru oameni”, a declarat Ana Krasovschi, Director Resurse Umane, Carrefour România.

Aflat de 15 ani pe piața locală, Carrefour este cel mai dinamic angajator din România, a cărui echipă, în plină creștere, numără în acest moment aproape 11.800 de membri. În România, Grupul Carrefour are 189 de magazine dintre care 29 hypermarketuri Carrefour, 106 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin de comerț online www.carrefour-online.ro.

La finalul anului 2015, Carrefour România a anunţat semnarea unui acord de achiziţie a reţelei de 86 de magazine BILLA, acord semnat cu Grupul german Rewe.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *