Kaufland lansează prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România

Kaufland lansează în parteneriat cu Renovatio prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România. Staţiile de încarcare vor funcționa non-stop, vor putea fi folosite gratuit pe axa Arad – Constanța și se vor afla în parcările magazinelor Kaufland din nouă orașe și pe autostradă, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de mașini electrice să se deplaseze pe distanțe mai mari.

Valer Hancas (Kaufland)Renovatio este o companie tânără și dinamică, dezvoltată din pasiune pentru energia din surse regenerabile, fiind cea care pune la dispoziție întreaga rețea de stații de încărcare pentru parcările magazinelor Kaufland România.

În același timp, pe lângă lansarea rețelei de stații de alimentare, pentru a contribui la dezvoltarea pieței de vehicule ecologice din România și pentru a inspira mai departe responsabilitate pentru mediu și societate, Kaufland achiziționează o flotă de 18 mașini 100% electrice (zero emisii). O parte din acestea vor fi donate ONG-urilor partenere, iar o  parte  vor  fi folosite  de către angajații  Kaufland  în deplasările zilnice în interes  de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare într-un oraș deja sufocat de noxe și poluare fonică. Primele ONG-uri care beneficiază începând de astăzi de un mod ecologic de transport sunt Hospice Casa Speranței, Habitat for Humanity și Let’s Do It, Romania!.

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.

Primul punct de încărcare din această rețea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcțional și deschis publicului.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h). Stația deservește toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.

„Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocupările și prioritățile nostre și ne mândrim că suntem și acum pionieri în proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care donează o flotă de mașini eco către ONG-urile partenere și pun gratuit la dispoziția românilor energie, în prima rețea publică autohtonă de stații  de  încărcare  rapidă,  pentru  a  încuraja  circularea  cu  mașini  eco  și  responsabilitate  față  de  mediu. Conducerea unei mașini eco nu reprezintă doar o opțiune ca oricare alta, ci o investiție în viitorul nostru, al tuturor”, a declarat Marco Hößl, Directorul General Kaufland România.

„Compania noastră s-a dezvoltat din pasiunea pentru energia din surse regenerabile, iar parteneriatul  cu Kaufland este un pas firesc în aceeași direcție. Susținerea pe care o acordăm românilor care aleg să conducă mașini eco cu ajutorul noii rețele publice de alimentare a vehiculelor electrice ne asigură tuturor un prezent mai curat și un viitor mai sustenabil”, a declarat Alexandru Teodorescu, acționar Renovatio.

Piața mașinilor electrice este în creștere: în 2015, românii au achiziționat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu față de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride și electrice, cu 90% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut1.

Mașinile electrice achiziționate de Kaufland România spre donație, Volkswagen e-Golf, sunt unele dintre cele mai performante vehicule de acest tip din Europa. Autonomia acestora este de aproximativ 200 de kilometri, ceea ce le face ideale pentru deplasările zilnice prin oraș, contribuind, prin emisii zero poluante, la îmbunătățirea calității vieții din mediul urban.

Kaufland – Renovatio

Noul proiect dintre Kaufland România și Renovatio reflectă preocuparea consecventă pentru demersuri care contribuie la un mediu mai curat și mai echilibrat. Kaufland România se implică anual  în numeroase acțiuni ecologice precum Înverzirea Parcului Industrial Ploiești și „Let’s do it, Danube!”, o amplă campanie de educație în școlile din județele dunărene, la care s-a adăugat curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a Fluviului, pe 29 iunie. Totodată, Kaufland România a sprijinit financiar proiectul de educație ecologică, implicare socială și voluntariat desfășurat într-o singură zi pe tot teritoriul României, sub denumirea „Marea Curățenie Națională”.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

3 comentarii la „Kaufland lansează prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România”

  1. Pingback: Retail & FMCG - Sinteza săptămânii 4 - 8 aprilie 2016

  2. Pingback: Kaufland anunţă lansarea primei reţele publice de staţii de încărcare rapidă pentru automobile electrice din România | Volan.ro

  3. Pingback: #PoateVăInteresează Cum se laudă Poșta Română, despre milenials și altele - Cristian China Birta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *