Edenred a emis de 2 ori mai multe carduri cadou Compliments în acest an

Edenred România, cel mai mare emitent de tichete și carduri preplătite pentru beneficii extrasalariale, a emis de două ori mai multe carduri cadou Compliments în perioada sărbătorilor de Paște din acest an (23 martie – 12 aprilie), față de perioada similară a anului trecut (1-20 aprilie).

cardTichetele cadou sunt deja binecunoscute și au avut o evoluție similară cu anul 2014, în schimb cardurile cadou au luat avânt : numărul de salariați care au primit carduri cadou preplătite din partea angajatorilor s-a dublat.

Aproape 10.000 de salariați români au primit din partea companiilor astfel de carduri, de sărbători. Valoarea medie oferită fiecărui beneficiar a fost de 134 de lei.

Angajații care au primit de Paște carduri cadou Compliments din partea angajatorilor au făcut în medie 1.08 tranzacții în perioada sărbătorilor. Valoarea medie a fost de 75 lei per tranzacție – practic, angajații au cheltuit doar o parte din suma primită ca beneficiu de Paște, păstrându-și restul pentru cheltuieli ulterioare.

Cardurile cadou încep să câștige teren și în Romania, ele fiind varianta electronică a  tichetelor cadou, care sunt deja utilizate de mii de angajatori pentru a acorda beneficii ocazionale salariaților sau colaboratorilor. Edenred este singura companie emitentă de tichete care emite deja în România și carduri, având 5 ani de experiență pe piața locală a cardurilor și peste 17 ani de experiență locală în emiterea tichetelor.

La nivel internațional, Edenred emite tichete electronice de diverse tipuri – atât carduri cadou, cât și carduri de masă – în 23 de țări, de peste 15 ani.  În 2014, grupul a emis la nivel mondial tichete în volum total de 17.7 miliarde de euro, din care 62% au fost tichete emise în format electronic.

În România, atât tichetele, cât și cardurile cadou, sunt exonerate de contribuții sociale patronale și salariale, fiind reglementate prin Legea nr. 193/2006. Cardurile cadou au avantajul de a fi scutite și de impozitul de 16% pe venitul salarial (în cazul tichetelor clasice, emise pe hârtie, se aplică acest impozit). Aceste facilități fiscale sunt valabile pentru cardurile și tichetele cadou acordate în limita a 150 lei / beneficiar, cu ocazia unor sărbători speciale: de Paște, 1 Iunie și Crăciun în beneficiul copiilor minori ai angajaților și de 8 Martie în beneficiul angajatelor.

În plus față de avantajele fiscale deloc de neglijat, cardurile și tichetele cadou asigură ușurință în administrare pentru firme și libertate de utilizare pentru beneficiari. Cardurile Compliments sunt reîncărcabile, simplificând procesul anevoios de distribuire, mai ales în companiile de dimensiuni importante. Pentru Stat, tichetele și cardurile cadou sunt una din cele mai eficiente pârghii pentru a-i încuraja pe angajatori să-și recompenseze salariații în mod transparent și legal”, spune Iulian Alexe, Director de Marketing și Business Development al  Edenred România.

Cardurile Compliments sunt emise sub sigla MasterCard si funcţionează similar cu cardurile bancare, doar că nu permit retrageri de numerar. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare. Ele pot fi cheltuite în peste 5.300 de magazine: moda și accesorii, magazine pentru casă și grădină, supermarketuri, librării, cosmetice și frumusețe, farmacii, florării, bricolaj, mobilă și decorațiuni, agenții de turism – o varietate de magazine partenere, inclusiv online etc.

Tichetele Ticket Cadou pot fi cheltuite în peste 50.000 de locații afiliate în România.

Edenred este cea mai mare companie emitentă de tichete şi carduri preplătite pentru angajaţi, atât în România,  cât şi la nivel internaţional. În România, peste 30 000 de companii acordă salariaţilor lor diverse tipuri de tichete şi carduri emise de Edenred : tichete Ticket Restaurant, tichete de cadouri Ticket Cadou, carduri de cadouri Compliments, tichete de asistență socială Ticket Asist etc.

Acest articol a fost redactat de pe noua tabletă Krüger&Matz EDGE1082Detalii despre toate produsele Krüger&Matz găsiţi aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Edenred a emis de 2 ori mai multe carduri cadou Compliments în acest an”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 11 - 15 mai 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *