Preluarea Albalact de către Grupul Lactalis, aprobată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA și SC Albalact Logistic SRL de către B.S.A. International, deținută de către B.S.A., companie franceză care este societatea mamă a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în Romania atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate și Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate și importate pe teritoriul Romaniei.

AlbalactLactalis, cel mai mare producător mondial de produse lactate, a iniţiat, la finalul lunii ianuarie 2016, o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acțiunile deținute de acționarii Albalact, cel mai mare producător de lactate din România.

SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filială a societății Albalact. S.C. Albalact Logistic S.R.L. este, de asemenea, o filială a societății Albalact care desfășoară transporturi rutiere de mărfuri.

Preluarea Albalact – declaraţia Consiliului Concurenţei

„În cadrul operaţiunii de concentrare economică au fost analizate piața colectării laptelui crud, piața producției și comercializării laptelui proaspăt pentru consum, piața producției și comercializării laptelui pentru consum UHT, piața producției și comercializării untului, piața producției și comercializării smântânii, piața producției și comercializării produselor acidofile, piața producției și comercializării brânzeturilor şi piața produselor lactate pentru programul școlar „Cornul și Laptele”.

Autoritatea de concurenţă a evaluat preluarea Albalact din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei în legătură cu preluarea Albalact va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.”

Albalact – Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înființată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizată în 1999. Albalact are acționariat majoritar român, iar acțiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacționare la categoria standard a Bursei de Valori București. Albalact deține 99,01% din acțiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc și 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajați în toate cele trei entități. Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate și UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact și Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes precum „President”, „Parmalat”, „Galbani”. Grupul angajează în prezent 75,000 de persoane și deține peste 200 de fabrici localizate în 43 de țări la nivel mondial.

În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde €.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *