Preluarea Hamé de către Orkla, aprobată de Consiliul Concurenței

Preluarea Hamé de către Orkla, în urma acordului parafat în data de 11 decembrie 2015, a fost aprobată ieri de de Consiliul Concurenței. Acordul susține angajamentul Orkla de a oferi produse locale de calitate, brandurile Hamé, completând și punând în valoare portofoliul existent al Orkla.

Hame-1În data de 16 martie 2015, Consiliul Concurenței din Romania a aprobat această preluare, considerând că tranzacția este în conformitate cu legislația existentă în domeniu. Tranzacția a fost deja aprobată de autoritățile competente din Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Rusia sau Ucraina.

“Orkla, împreună cu Vitana și Hamé, devin astfel un furnizor atractiv pentru industria de retail din Cehia și Slovacia, tranzacția consolidând, în același timp, și operațiunile din România. Semnarea acordului presupune o oportunitate excelentă pentru Orkla în Europa Centrală de a crește în acestă piață foarte dinamică și atractivă din punctul nostru de vedere”, a declarat Atle Vidar Nagel-Johansen, Orkla EVP & CEO al Orkla Foods.

Hamé este lider de piață în Cehia și Slovacia în categoriile de pate, ready meal, ketchup, conserve de legume, gemuri și mâncare pentru copii, în timp ce în România compania se află printre jucatorii importanti in  categoria de pate. De asemenea, Hamé deține poziții de top în Ungaria și Rusia. Compania are aproximativ 2400 de angajați și zece puncte de lucru, dintre care unul în România, șapte în Cehia, unul în Slovacia și unul în Rusia. Sediul central al companiei se află în Kunovice, localitate situată în sud-estul Cehiei.

Se apropie Campionatul European de Fotbal – Televizoare peste aşteptări

Orkla este o companie listată la bursa din Oslo, având sediul în capitala Norvegiei. Cu aproximativ 15.000 de angajati, în 2015, grupul Orkla a avut o cifră de afaceri de 33 de milioane de coroane norvegiene

Preluarea Hamé de către Orkla, în Romănia

În Romania, Orkla este lider în categoriile de ketchup, muștar, margarină pentru prăjituri și un jucator important în categorie de pate, aluaturi congelate și sosuri de paste, cu branduri binecunoscute precum Tomi, Bunătăți de la Bunica, Ardealul, Unirea.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Preluarea Hamé de către Orkla, aprobată de Consiliul Concurenței”

  1. Pingback: Retail & FMCG - Sinteza săptămânii 14 - 18 martie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *