Preluarea SABMiller de către AB InBev va fi aprobată de către UE

AB InBev (Anheuser-Busch InBev), cel mai mare producător mondial de bere, va obține aprobarea Comisiei Europene pentru a putea să preia rivalul SABMiller în urma unei tranzacții de peste 100 de miliarde de dolari anunțată în luna noiembrie a anului trecut, potrivit Reuters.

AB InBevPreluarea SABMiller, una din cele mai mari tranzacții derulate vreodată, va permite AB InBev să controleze o treime din piața mondială a berii.

Potrivit sursei, AB InBev a reușit să elimine îngrijorările Executivului comunitar în materie de concurență după ce a acceptat să vândă mai multe mărci de bere din portofoliul SABMiller, precum Peroni, Grolsch și Meantime. În plus, luna trecută SABMiller a anunțat că are intenția de a-și vinde operațiunile din România, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia.

Astfel, Ursus Breweries, compania din România ce aparţine SABMiller, va fi scoasă la vânzare, ca urmare a achiziţiei SABMiller de către AB InBev, primii doi mari producători de bere la nivel mondial. De altfel, AB InBev renunță la toate afacerile SABMiller din Europa Centrală și de Est, ca parte a unui pachet actualizat de angajamente către Comisia Europeană.

Pachetul actualizat al angajamentelor AB InBev către Comisia Europeană prevede ca următoarele afaceri vor fi oferite spre vânzare: Dreher Breweries (Ungaria); Kompania Piwowarska (Polonia); Plzenský Prazdroj și Pivovary Topvar (Republica Cehă și Slovacia); precum și Ursus Breweries (România). Aceste afaceri includ un număr de mărci de top în piețele aferente, iar AB InBev se așteaptă să existe un interes considerabil din partea potențialilor clienți.

Comisia Europeană urmează să dea publicității decizia sa până în data de 24 mai. Autoritățile din Australia și Africa de Sud au dat deja undă verde acestei tranzacții.

Ursus Breweries are un portofoliu diversificat de mărci româneşti autentice cum sunt URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Stejar, Azuga, şi branduri internaţionale precum Redd’s, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch şi Pilsner Urquell. În prezent, Ursus Breweries deţine 3 fabrici de bere în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o mini-facilitate de producţie în Cluj.

„SABMiller continuă să valorifice aceste mărci, fiind o parte esențială a afacerii noastre. Acestea rămân o parte deosebit de importantă pentru a ne atinge obiectivele noastre financiare. Vom continua să inovăm, să investim și să comercializăm aceste mărci deosebite pentru a ne încânta consumatorii. Vom continua să ne susținem clienții, oferindu-le servicii excepționale.

Aceste mărci vor continua să beneficieze de expertiza noastră globală tehnică și de marketing, precum și de angajamentul neclintit al SABMiller către cea mai bună calitate a berii,” a declarat Igor Tikhonov, Președinte Ursus Breweries.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *