Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna mai 2022

În luna mai 2022, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 35 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. Retailerii care au inaugurat magazine în luna apilie 2022 sunt: Lidl, Profi, Auchan și Mega Image.

retailul alimentarLidl

Lidl a continuat să investească în Romania și a inaugurat în luna mai 2022 un număr de 3 magazine în Slatina, Pitești și Pucioasa. Cu aceste 3 noi deschideri, rețeaua națională a retailerului a ajuns la 328 de magazine.

Profi

PROFIretailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, a inaugurat în luna mai 2022 un număr de 13 magazine.

Dintre cele 13 magazine Profi deschise în luna mai 2022, o unitate a fost în format Super (supermarket mare, cu o suprafață de vânzare de peste 500 de mp), două unităti au fost în format City (supermarket mediu-mic, cu o suprafață între 200 și 300 de mp), 3 unități au fost în format Go (minimarket de proximitate, cu o suprafață de cca 100 de mp) și 7 unități în format Loco, formatul dedicat zonei rurale.

Auchan

În luna mai 2022, Auchan Retail România a deschis 15 magazine MyAuchan în stațiile Petrom, din 5 județe, dintre care 7 magazine în Suceava, 4 magazine în Harghita, 2 magazine Iași, 1 magazin în Argeș și 1 magazin în Buzău.

Mega Image

În luna mai 2022, retailerul Mega Image a deschi 4 magazine, toate sub brandul de retail Shop & Go. Magazinele au fost inaugurate în București (2 unităti), în Brașov și Timișoara.

De asemenea, în luna mai, Auchan România a lansat primul magazin Auchan Express, în platforma Glovo, cu livrarea comenzilor în 15 minute. Conceptul are la bază pregătirea comenzilor în unități dedicate aparținând Auchan, care nu sunt deschise clienților, și vânzarea pe platformele partenerilor de livrare rapidă. Primul Auchan Express este destinat locuitorilor din zona Pipera. Retailerul își propune amenajarea mai multor astfel de spații de tip darkstore în București până la finalul anului.

Alte deschideri în retailul alimentar

Magazine DIANA

Rețeaua de retail Magazine DIANA a inaugurat în luna mai un nou magazin în județul Argeș. Cu acest magazin, situat în Pitești, Piața Ceair, strada Lotrului, nr.1, rețeaua Magazine DIANA ajunge la un total de cinci unități în judetul Argeș.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *